Salihli’de yaşayan Fatih Bilmaç, hakimlik stajını tamamladığı ve ağustos ayı içinde çekilecek kurayı beklediği öğrenilen arkadaşı Halil İbrahim Can Şenuyar ile gezmek için Ödemiş İlçesi’ndeki Bozdağ’a gitti. En son önceki gün saat 23.00 sıralarında aileleri ile görüşen Bilmaç ve Şenuyar, Kırkoluk mevkiinde olduklarını söyledi. Ancak, bir daha iki gençten de haber alınamadı. Bunun üzerine ertesi gün aileleri durumu jandarmaya bildirdi. Günboyu devam eden aramalar ve cep telefonu sinyallerinden Bilmaç ve Şenuyar’ın, Salihli’ye bağlı Allahdiyen Köyü, Hasan Çeşmesi mevkiindeki 600 metrelik bir uçurumun dibinde oldukları belirlendi. Olay yerine Salihli Belediyesi İtfaiyesi, jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

Bölgenin sarp ve kayalık olması nedeniyle ekipler, Bilmaç ve Şenuyar'ın bulunduğu yere inemeyince, Arama Kurtarma Derneği’nden (AKUT) yardım istendi. Manisa AKUT ekibi, yaklaşık 3 saatlik çalışma sonucu, gençlerin cesedini uçurumdan çıkarıp, Salihli Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırdı.

Cesetleri ayrı ayrı yerlerde bulunan Fatih Bilmaç ile Halil İbrahim Can Şenuyar'ın, virajı alamayarak uçuruma yuvarlanan 45 SC 530 plakalı otomobilden fırladıkları anlaşıldı. Demir yığınına dönen otomobilin ise uçurumdan çıkartılmasının mümkün olmadığı bildirildi. Acı haberi alan Bilmaç ve Şenuyar'ın aileleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Bilmaç’a ait olduğu belirlenen otomobili kimin kullandığı belirlenemezken, jandarma, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.



ES(İÖ/CK)