Başkentin protokol yolu olarak bilinen ve büyükelçilikler bölgesi olan Atatürk Bulvarı'nda, bir otomobilin yanması çevredekilere korkulu anlar yaşattı. Atatürk Bulvarı'ndan Çankaya yönüne giden Mustafa Süzmetaş yönetimindeki 06 BP 8652 plakalı otomobil İtalya Büyükelçiliği önünde aniden alev aldı. Araç şoförü Süzmetaş, "Otomobil birden stop etti. Yolun sağ tarafına yanaştırdım. Ben daha araçtan inmeden ön taraftan dumanlar, ardındanda alevler çıkmaya başladı. Araçtan canımı zor kurtararak indim" dedi.

BÜYÜKELÇİLİKTE TELAŞ

Otomobilin İtalya Büyükelçiliği giriş kapısı önünde yanması sırasında büyükelçilik görevlileri, herhangi bir sapotaj ihtimaline karşı önlem aldı. Atatürk Bulvarı Çankaya iyönünde aracın yakıt deposunda herhangi bir patlama meydana gelebilme ihtimaline karşı 20 dakika trafiğe kapatıldı. Yolun trafik polisi tarafından trafiğe kapatılmasına karşın, bazı araç sürücüleri tehlikeye aldırmadan yolun sol şeridinden yüksek hız yaparak yanan aracın yanından geçmeyi tercih etti.

Bir araç sürücüsünün de alev alev yanan otomobili paspas ile söndürmeye kalkışmasının yanı sıra, meraklı vatandaşların otomobillerini yol üzerine park ederek cep telefonlarıyla olay anını görüntülemeye çalışması dikkat çekti. Yolun trafiğe kapatılmasının ardından olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, alev topuna dönen otomobili kısa sürede söndürdü. Soğutma çalışması sonrası otomobilin demir yığınına dönüştüğü görüldü.

Olay yerinde inceleme yapan itfaiye ve polis ekipleri, aracın LPG'li olmasının yangının hızlı yayılmasında etkili olabileceğini belirtti.



ÜK(AY/COŞ)