Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığında oluşturulan bilgi işlem biriminde, 19 otobüse yerleştirilen 50 kamerayla araçta olan yaşam kayıt altına alınıyor. Kameralı takip sistemi sayesinde otobüslerde meydana gelen kavga, kaza, taciz ve hırsızlık gibi olaylar azaldı. Kayıt altındaki görüntüler günlük olarak inceleniyor ve sürücüler denetleniyor.

Bilgi İşlem Sorumlusu Halil İbrahim Polat, kameralı takip sisteminin 3 aydır uygulandığını belirtti. Şoförlerin birçoğunun sigarayı bıraktığını anımsatan Halil İbrahim Polat, "Otobüste sigara içmek yasak. İçen şoförlere 82 lira para cezası uygulanıyor. Şoförler kameradan izlendiklerini bildikleri için sigaraya veda etti. Kayıt altına alınan görüntüleri her akşam izliyoruz. Sadece sigara değil, hırsızlık ve taciz gibi olaylar da büyük ölçüde ortadan kalktı" diye konuştu.

Otobüs şoförlerinden Engin Pala, kameralı sistem sayesinde sigarayı bıraktığını ifade ederek, " Kameralı sistem işimize çok yaradı. Her zaman kravat takıyoruz. Vatandaşla diyaloglarımıza dikkat ediyoruz. Ben sigardan kurtuldum. Diğer şoför arkadaşlarıma da sigarayı bırakmalarını öneriyorum" dedi.



NÖ(KS/AAA)