Yangın gece saat 02.00 sıralarında, TEM'in Bolu Dağı Tüneli geçişi 1 Nolu viyadük üzerinde meydana geldi. İstanbul'dan, Ordu'ya giden Mustafa İpek yönetimindeki 06 ES 133 plakalı yolcu otobüsünün motor kısmı bir anda alev aldı. Sürücü otomobili emniyet şeridine çekerken, 35 yolcuyu kapıları açarak tahliye etti ve itfaiyeyi aradı. Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, otobüsü saran alevlere müdahale etti. Polis çevrede güvenlik önlemi alıp, Ankara yönünü bir süre ulaşıma kapattı. Otobüs kullanılamaz hale gelirken, yolcular başka bir otobüsle yollarına devam etti.

Sürücü Mustafa İpek, otobüste yangının motor kısmında başladığını belirterek, "Ne olduğunu anlamadım. Dumanların çıktığını görünce otobüsü kenara çekip yolcuları dışarıya çıkarttım. Bir süre sonra otobüs yanmaya başladı. Yine de ucuz kurtulduk" dedi.

Yangın nedeniyle TEM'in Ankara yönü yaklaşık yarım saat ulaşıma kapalı kaldı.

Daha önce otobüs yangınlarına yakıt olarak kullanılan 10 Numara yağın neden olduğunu da dikkate alan yetkililer, demir yığını haline gelen otobüsteki yangının nedenin belirlenmesi için soruşturmayı sürdürüyor.



KY(MÇ/AK)