Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çaldıkları otomobillere hurdaya ayrılan araçların motor şasi numarasını ekleyip düzenledikleri sahte belgelerle satan şebekeye yönelik soruşturma başlatmış, örgüt üyeleri 7 ay boyunca teknik ve fiziki takip yöntemiyle izlenmişti. Önceki gün Antalya, Konya, Ankara ve Kırıkkale'de düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alınırken şüphelilerden biri ilk ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Polisteki sorguları tamamlanan B.Y., H.H.G., S.A., F.Y. ve E.K. isimli kadın, bu sabah 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgütü yönetmek ve üye olmak', 'örgüt faaliyetleri kapsamında otomobil hırsızlığı yapmak', 'resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık' suçlamalarından adliyeye sevk edildi.

Çetenin liderliğini başka bir suçtan Karabük'te cezaevinde bulunan M.A.'nın yaptığı açıklanırken, şimdiki sorumlusunun ise B.Y. olduğu bildirildi. 12 ayrı olaya karıştıkları belirlenen şüphelilerin 8 otomobil hırsızlığını gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Şüphelilerin savcılıktaki sorgusu sürüyor. Polis, otomobillerin ise sahiplerine teslim edilmeye başlandığını bildirdi.