Ali AKSOYER/İSTANBUL, İSTANBUL’da çaldıkları otomobilleri, motor ve şase numaralarını değiştirerek sattıkları iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı. Zanlıların araçları parçalamakta kullandıkları dükkana yapılan  baskında 3’ü çalıntı 13 otomobil ele geçirildi. Daha önceden polise birçok kez geliş kaydı bulunan Celal T'nin (49), 1980 yılı öncesinde bir tıp fakütesinden atıldığı öğrenildi.


Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından, Küçükçekmece’de çalıntı otomobillerin parçalandığı ihbarı üzerine, bir dükkana baskın yapıldı. Dışarııdan bakıldığında normal bir dükkan görünümü bulunan ancak arka tarafta bulunan kapısından içeri alınan otomobillerin parçalandığı işyerinde bulunan 8 kişi gözaltına alındı. Dükkan ve çevresinde 3’ü çalıntı 13 otomobile, polis tarafından incelenmek üzere el kondu.


Oto hırsızlık büro amirliği tarafından yürütülen soruşturmada liderliğini Abdülkadir T.’nin yaptığı hırsızlık çetesinin, çaldıkları otomobillerin motor ve şaşe numaralarını değiştirdiği daha sonra sahte evraklar hazırlayarak sattıkları öğrenildi. Zanlılar arasında bulunan Celal T.’nin ise 1980 yılı öncesinde okuduğu tıp fakültesinden atıldığı,  hırsızlıktan polise geliş kayıtları olduğu belirtildi.


Poliste işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildiler.


AA (MK) (FOTOĞRAF)