Kampüs ve hastane çevresindeki taşıtlarda hırsızlık olaylarını önlemek için Sarıçam İlçe Emniyet Müdürlüğü, sivil polislerden özel ekip oluşturdu. Hasta yakını gibi davranan sivil polisler, Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen hastaların yanında dönüşümlü refakatçilik yapan kişilerin araçlarının bulunduğu otopark bölgesinde dolaşmaya başladı. Sivil kıyafetli polisler hasta yakınlarının arasında dolaşırken, daha önce hırsızlık suçundan 6 sabıkası olan Gökay Gültekin, Şanlıurfa'dan 4 yaşındaki oğlunu tedaviye getiren Ramazan Özbek'in park halindeki 63 HV 941 plakalı hafif ticari aracının camını kırdı. Aracın içine uzanan Gültekin, 2 kadın çantasını alıp kaçmaya başladı. Çevredekilerin bağırması üzerine harekete geçen sivil polisler, şüpheliyi çaldığı çantalarla birlikte yakaladı.

Polisler, aracın plakasından ruhsat sahibi olan ve olay sırasında hastanenin içinde bulunan Ramazan Özbek'e ulaştı. Aracının yanına gelen Özbek, "Hasta olan oğlumu tedaviye getirmiştim. Bir saat önce arabanın yanından ayrıldım. İnsanlar burada canlarıyla, yakınlarının sağlığıyla uğraşıyor, onlar ise hırsızlık yapıyor. Hiç insaf kalmamış. Polislerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Gözaltına alınıp Sarıcam İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Gökay Gültekin, yapılan sorgusunun ardından çıkartıldığı mahkemede tutuklandı.



FK(OA/CK)