Dün saat 22.00 sıralarında, 37 yaşındaki M.Ç., Atatürk Bulvarı’na park ettikleri, babası Mustafa Ç.’ye ait 34 HCD 56 plakalı otomobilin etrafından bir kişinin dolaştığını ve elindeki anahtarla kapılarını açmaya çalıştığını fark edip, iddiaya göre, evinin balkonundan, 'O çocuğu tutun, hırsız' diye bağırmaya başladı. Bunun üzerine çevredeki gençler, otomobilin yanındaki Ali öğlü’yü ne olduğunu anlayamadan yaka paça yakalayıp, otomobile yasladı. Aşağı inen M.Ç. ve kardeşi 34 yaşındaki E.Ç., "Çete bunlar" diyerek, Öğlü’yü dövmeye başladı. Öğlü, aldığı yumruk ve tekme darbeleriyle bayılarak, yere yığıldı.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen polis ve 112 Acil Servis ekipleri, Ali Öğlü’yü Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burnunda kırık olduğu, gözaltında ödem oluştuğu ve beyin travması geçirdiği belirlenen Öğlü, tedaviye alındı.

AĞABEYİNİN OTOMOBİLİNE BENZETMİŞ

Polis, dövülen Öğlü’nün Nazilli Hal Binası’nın terasındaki 'Keyf-i Kahve' adlı kafeteryanın işletmecisi Ayfer Öğlü’nün kardeşi olduğunu tespit edip, haber verdi. Kardeşini hastanede ziyaret eden Ayfer Öğlü, polise ve gazetecilere kardeşinin çalınmak istendiğini ileri sürülen otomobili kendisinin üç gün önce aldığı aynı renk ve modeldeki otomobile benzettiğini ileri sürdü.

Kardeşinin 2 gün önce Karacusu İlçesi’ne bağlı Görle Köyü’nden geldiğini belirten Ayfer Öğlü, "Kardeşim yeni aldığım otomobili bir kez kullanmıştı. Olaydan 15-20 dakika önce, işyerime gelip motosikletin anahtarını istedi. İşim olduğunu söyleyip, vermedim. Mutfağa geçtiğim sırada O da masanın üzerindeki otomobilimin anahtarlarını alıp, çıkmış. Daha sonra sabah kendisini indirdiğim Koca Cami’nin çevresinde otomobili aramış. 30 metre ilerde ise kendisini darp eden kişilere ait aynı renk ve modeldeki deri renkli otomobili görmüş. Benim otomobilim sanıp, elindeki anahtarla açmaya çalışırken de başına bu üzücü olay gelmiş. Başına ve suratına hiçbir şey sormadan vurmuşlar. Bu yapanlardan şikayetçiyim. Hırsız bile olsa, saat 22.00’de, Mobese kameralarının önünde yol ortasındaki bir otomobili aracı kim çalmaya çalışır. Hırsız bile olsa, dövme hakkını onlara kim veriyor? Allah korusun kardeşime ya daha kötü bir şey olsaydı?" dedi.

Polisin olayın ardından gözaltına aldığı M.Ç. ve kardeşi E.Ç., Hürriyet Polis Merkezi’ndeki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



MG(İÖ/CK)