İçişleri Bakanlığı'nın şehir içindeki galerilerin şehir dışına taşınması şeklindeki kararını uygulayan Kadıköy Belediyesi zabıta ekipleri bir süredir Kadıköy’deki galerileri mühürlüyordu. Bu sabah da bazı galerilerin mühürlendiğini ileri süren galerici esnafı topluca Kadıköy Belediye’sine yürüdü. Yaklaşık 200 kişilik grup topluca belediye binasına girmeye çalıştı. Ancak belediye binası önünde güvenlik önlemi alan polis ekipleri galericilerin içeri girmesine izin vermedi. Bu sırada galericiler ile polis ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Kısa süreli gerginliğin ardından galericiler belediye binasının karşısında bulunan otoparkta beklemeye başladı.

Galerici esnafı adına Anadolu Yakası Galericiler Derneği Başkanı Erdoğan Bayrak ile beraberindeki birkaç kişi yetkililerle görüşmek üzere belediye binasına girdi. Bir süre sonra belediye binasından çıkan Erdoğan Bayrak yaptığı açıklamada “Belediye başkan yardımcılarıyla görüştük sorunlarımızı anlattık. Belediye Başkanı Selami Öztürk ile de telefonla görüştük. Bize üç ay süre tanıdılar, bu üç ay içinde de kendileriyle görüşüp soruna bir çözüm bulmaya çalışacağız. Mühürlenen işyerleri de iki üç saate kadar belediye tarafından açılacak,bu şekilde anlaşmaya vardık” dedi.

Açıklamanın ardından belediye binası önünde bekleyen galericiler olaysız bir şekilde dağıldılar. Bir galeriici esnafı belediyenin kendilerine yer göstermeden işyerlerini mühürlediklerini belirterek “Bize yer göstersinler, bizlerde işyerlerimizi boşaltalım. Kadıköy de en az bin galerici esnafı var her işyerinde de en az üç kişi çalışıyor. Bizleri mağdur etmesinler” diye konuştu.

(BB) (FOTOĞRAF)