Saat 11.00 sıralarında sitedeki Akşam Oto Galeri'de meydana gelen olayda, iddiaya göre kimliği belirsiz bir kişi, Mersin plakalı bir otomobilin satışı nedeniyle galerici Hüseyin Akşam ile tartıştı. Tartışma bir anda silahlı kavgaya döndü. Tabancasını çeken kimliği belirsiz kişi, Hüseyin Akşam, Halit Akşam, Müslüm Akşam ve Nihat Akşam kardeşler ile galeride çalışan Tahir Karadeniz'e kurşun yağdırdı.

Saldırgan kaçarken, 27 yaşındaki Hüseyin Akşam olay yerinde öldü, 4 yaralı Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırıda ağır yaralanan 41 yaşındaki Tahir Karadeniz de doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Diğer 3 yaralı ise tedavi altına alındı. Olayın duyulmasının ardından hastane önüne gelen ölenlerin ve yaralıların yakınları taşkınlık çıkardı. Polis, bu kişileri hastane önünden uzaklaştırdı.

Saldırının olduğu galeride olay yeri inceleme ekipleri delil topladı. Olay yerinde yaşamını yitiren Hüseyin Akşam'ın cenazesi otopsi için Gaziantep Adli Tıp Otopsi Merkezi'ne götürüldü. Polis olaydan sonra kayıplara karışan katil zanlısını yakalamak için çalışma başlattı.



ZG(AK/BY/AAA)(FOTOĞRAF)