Otomobillerini satmak üzere anlaştıkları kişilerin kendilerini dolandırdığı şikayeti üzerine, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Mağdurların satış yaptıkları noterdeki kayıtlar üzerinden sürdürülen araştırmada, araçların hep aynı kişilerce satın alındığı belirlendi. Bu kişiler üzerinde takip başlatan polis, şebeke elemanlarının kimliklerini tespit etti.

PLAN ORTAYA ÇIKTI, OPERASYON ERKENE ALINDI

Teknik ve fiziki takibe alınan şebeke elemanlarının, son olarak geçen pazar gittikleri Çiğli, Gaziemir, Kemalpaşa ilçelerindeki oto pazarlarından 6 araç sahibiyle anlaşarak, satış için plan yaptıkları telefon dinlemelerinden tespit edilince operasyon erkene alınıp harekete geçildi. İzmir, İstanbul ve Antalya’da eş zamanlı yapılan baskınlarda şebeke lideri İ.K.’nin de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

GALERİ GÖRÜNÜMÜ VERİYORLAR

Faaliyet yöntemleri de deşifre edilen şebekenin öncü elemanlarının, kente birkaç gün önce gidip iş yerini bulup, dekorasyonla galeri görünümüne getirdikten sonra diğer suç ortaklarını çağırdıkları belirlendi. Kente gelen diğer şebeke elemanlarının da, özellikle oto pazarlarına gidip araçlarına yüksek fiyat isteyen kişileri seçip, iş yerlerinde buluşmak üzere randevu verdikleri saptandı. Şüphelilerin daha sonra da, noterde parayı hesaplara yatırıyormuş gibi yaparak araçları üzerlerine alarak dolandırdıkları belirtildi. Aynı gün iş yerindeki malzemeleri taşıyıp, araçlarla kayıplara karışan şüphelilerin, polisin araçlarına çalıntı şerhi koymaması için de, kısa sürede üçüncü kişilerin üzerine araçların satışını yaptıkları da tespit edildi.

6 KİŞİ SON ANDA KURTULDU

Polis, 26 mağdurdan 22’sinin otomobilini benzer yöntemlerle alan şüphelilerin 6 araç sahibini dolandırmaktan son anda kurtardığı ayrıca, araçlardan birinin Antalya’da, diğerinin de İstanbul’da bulunmasını sağladığı bildirildi.

Mağdurlarından bir tanesinin oğlu için yapmayı planladığı düğünü ertelettiren, bir mağdurun da emekli ikramiyesiyle aldığı otomabili elinden alan 16 şüpheli, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.




İ.K. : İbrahim Kınalı