Psikolog İsa Gümüşsoy, otistik çocukların hipoterapi yöntemiyle tedavi edilmesinden olumlu sonuçlar alındığını, daha çok yaygın gelişimsel bozukluklar ve otistik bozukluk tanılı çocuklar için bu yöntemden yararlandıklarını söyledi. Otistik bozukluğu olan çocuklarda özellikle denge pozisyonlarını iyi alamama ve basınç hissi eksikliği görüldüğünü kaydeden Gümüşsoy, "Bu tür eksiklerin azaltılması için fizyoterapistlerimiz eşliğinde çocuklarımıza at üzerinde tedavi eğitimi vermekteyiz. Bu, bütün dünyada uygulanan bir yöntemdir. At terapisi, otistik çocukların bedensel algılarının, hissiyat duygularının ve mekanik ilişkilerin gelişmesine yardımcı olmaktadır'' dedi.

Otizmli çocukların iletişim problemi yaşadığını, göz teması kurmaktan kaçındığını ve komut kabul etmediğini anlatan fizyoterapist Ramazan Oğuz ise spor faaliyetleriyle çocukların algı süreçlerini artırdıklarını, dikkat süreçlerinin oluşmasına katkı sağladıklarını belirtti. Oğuz, ''At terapilerinin etkilerini biz öğrencilerimizde görüyoruz. Yaptığımız uygulamalarda da hem stabilizasyon hem de sırt, kalça ve karın bölgelerindeki kasların geliştirilmesi açısından iyi sonuçlar alıyoruz'' diye konuştu.

Öğrencilerden Ömer Faruk Murat, ''At benim için çok önemlidir. At benim dengemi sağlıyor. At üzerinde kendime daha fazla güveniyorum'' ifadelerini kullandı.



FÇ(OE/CK)