Müziğini Giuseppe Verdi'nin yaptığı, koreografisi Uğur Seyrek'e, librettosu Işık Noyan'a ait olan Willam Shakespeare'in ölümsüz eseri 'Otello', İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından modern bale adımlarıyla Merinos AKKM’de sahneye taşındı. Işık, ses, sahne kurgusuyla izleyenlere görsel şölen yaşatan gösteride, sanatçılar performanslarıyla da beğeni topladı.

Eserin dekorları Adnan Öngün, kostümleri Sevtaç Demirer Ulaş, ışıkları ise Oktay Kanca imzası taşıyor. Otello’yu Egemen Kement, Selim Borak, Melih Mertel, Kemal Onur Tunay, Desdemona’yı ise Deniz Zirek, İlke Kodal, Tülay Yalçınkaya ve Ebru Cansız Atay canlandırdı. Yaklaşık iki saat süren bale gösterisinin sonunda Bursalılar sanatçıları ayakta alkışladı.

Masum, sadık ve cesur bir kadın olan Desdemona'nın Otello'yu severek aslında kaderini seçmesi üzerine kurgulanan eser, bir kıskançlığın trajediyle sonlanmasından daha büyük anlamlar taşıyor. Dramatik akışı, bale sahnesine de aynı yoğunlukla yansıtan Seyrek, bir kadının aşkı uğruna savaşını, erkeğin önü alınamaz hırsları ve rekabet duygusuna yenik düşüşünü modern bale adımlarıyla ifade ediyor.

BAŞKA ESERLER DE GELİYOR

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Yücel Erten rejisiyle ilk gösterimini gerçekleştiren satirik opera 'Midas’ın Kulakları' adlı eserini 19 Mart Pazartesi, Yekta Kara’nın yönetmenliğinde bir Donizetti operası olan 'Aşk İksiri' adlı eseri 28 Nisan Cumartesi günü, sahnelendiği günden bu yana kapalı gişe oynayan 'Şen Dul' operetini ise 22 Mayıs Salı günü, Merinos AKKM’de Bursalılar için sahneye koyacak.



NG(FK/COŞ)