İskoç vatandaşı Neilme Mc Intyre, 5 yıl önce Didim’e yerleşti. Intyre, 2 yıl önce de Bafa Gölü kenarındaki bir restoranda tanıştığı Drite Intyre ile evlendi. Çift, Didim’de, 'The Chippy' adını verdikleri balık restoranı açtı, birlikte işletmeye başladı. İddiaya göre, 3 hafta önce Intyre çifti arasında anlaşmazlık çıktı. Drite Intyre evi terkedip, bir otele yerleşti. Ancak çift, buna rağmen restoranı birlikte işletmeye devam etti.

Dün saat 23.30 sıralarında Neilme Mc Intyre, eşine duş alacağın söyleyip, kaldığı oteldeki odanın anahtarını istedi. Anahtarı alıp otele giden Intyre, eşinin beşinci kattaki 503 numaralı odasına çıktı. Bir süre odada kalan Intyre, daha sonra kendini pencereden boşluğa bıraktı. Yaklaşık 15 metre yükseklikten beton zemine düşen Intyre, yaşamını yitirdi. Intyre’nin cesedi polis ve savcının incelemesinin ardından Didim Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

Polis, olayın ardınan Intyre’in eşi Drite Intyre’nin ifadesine başvurup, konuyla ilgili konsolosluğa bilgi verdi. Intyre’nin cenazesinin nakil işlemleri için İskoçya’daki ailesinin beklendiği bildirildi.