Marmaris’e bir haftalık tatile gelen üniversite öğrencisi Rus turistler Ramil Khayrullın (21), Artem Kuklev (22), Alexey Berezin (22), Marat Galımov (23), Denis Zubalev (23) ve Anton Astashkın (22) geçen pazartesi günü kaldıkları Paşa Beach Hotel’in havuz başında içki içip, eğlendi. İddiaya göre, içkiyi fazla kaçıran 6 arkadaş, havuzun etrafındaki masa, sandalye ve şezlonglara zarar verip, kadın turistlere sözlü tacizlerde bulunmaya başladı. Bunun üzerine otel görevlileri, kendilerini uyarıp, durumu turistlerin acentelerine bildirdi. Tur acentesi 6 Rus turisti, bir daha benzer bir durum yaşanmaması için ikaz etti.

Ertesi gün acentenin kendilerini uyarmasına sinirlenen Rus turistler sabahtan itibaren içmeye başladı. Rus turistler, alkolün de etkisiyle bir grup İngiliz’in yüzdüğü havuza işeyince, kavga çıktı. İngiliz ile Rus turistler arasındaki kavgayı araya giren otel görevlileri yatıştırdı. Odalarına çıkan 6 Rus turist bu defa, yemek saatini kaçırınca otel personeline küfürler savurup, odalarındaki duş aparatlarını söküp, yataklarda sigara söndürdü, masa ve sandalyeler kırdı. Kat görevlilerinin durumu bildirdiği otel yetkilileri polis çağırdı. Taşkınlıklarına devam eden Rus turistler, bu defa kendilerine müdahale etmek isteyen iki polisi tekme atarak yaraladı. Bunun üzerine ekipteki diğer polisler biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdikleri 6 Rus’u kelepçeleyip, gözaltına aldı. Rehber, tur acentesi yetkilisi eşliğinde Marmaris Devlet Hastanesi’ne götürülüp sağlık kontrolünden geçirilen Ramil Khayrullın’in 2.78 promil, Artem Kuklev’in 2.80 promil, Alexey Berezin'in 2.30 promil, Marat Galımov’in 3.10 promil, Denis Zubalev’in 1.98 promil ve Anton Astashkın’ın 3.50 promil alkollü olduğu tespit edildi. Daha sonra Çarşı Polis Merkezi’ne götürülen Rus turistler, ifadelerinde kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Paşa Beach Otel Müdürü Lütfi Ünal Altınay ise, 5 bin TL zararları olduğun belirtip, turistlerden şikayetçi oldu.

İşlemlerinin ardından Marmaris Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Grup Amirliği’ne teslim edilen 6 Rus turist, Dalaman Havalimanı’ndan ülkelerine gönderilerek, sınır dışı edildi.



AG(İÖ/AAA)