Sapanca Belediyesi ekipleri, Kırkpınar Mahallesi'nde bulunan ve daha önce Kırkpınar Belde Belediyesi'nin hizmet binası olarak kullandığı, bir yıl önce bir işletmeciye kiralanan ve otel olarak kullanılan binanın lobi bölümünün kaçak olarak çıkıldığı gerekçesiyle yıkmak istedi. Belediye ekiplerinin iş makineleriyle yıkmaya geldikleri otelin işletmecisi Hakan Özbey, yıkım kararına itiraz etti. Otel işletmecisi Hakan Özbey, Sapanca Belediyesi'nden kiraladıkları hali ile oteli kullandıklarını ve herhangi bir şekilde ekleme yapmadıklarını söyleyerek, "Sapancaspor'a 20 bin TL tutarında bağış yapmam konusunda beni ikna etmek için uğraştılar. Bağışta bulunabileceğimi söyledim. Kendilerinin söylediği rakam olmayacağını ve benim gönlümden ne koparsa o rakamı verebileceğimi bildirdim. 20 bin TL verilmediği için yıkmak istediler. Pazartesi günü Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

AK Parti'li Sapanca Belediye Meclisi üyesi ve Başkanvekili Fatih Fil ise, olayı öğrenince belediye encümeni veya meclisin yıkımla ilgili bir kararı oldmadığını belirterek yıkımı durdurdu. Tatsız bir olay yaşandığını söyleyen Meclis Başkanvekili Fatih Fil, "Olay yerine gittiğimizde bizim belediyenin ekipleri otelin ön kısmında sökme işlemine başlamışlardı. Görevli arkadaşlara sorduğumuzda talimat üzerine yıkmaya geldiklerini söylediler. İzah edebildiğimiz kadar ettik. Biz de söz konusu belediyenin idarecileriyiz. Zannediyorum ortada yanlış yönlendirme ve anlaşılma var. Biz de konuyu inceleteceğiz" dedi. 

Daha önce belde olan ve 2009 seçimleri öncesinde lağvedilen ve şu andra Sapanca'nın mahallesine dönüştürülen Kırkpınar Beldesi Belediyesi'nin eski Başkanı Niyazi Bağdat da yaşananların üzücü olduğunu, olayın Sapancaspor Kulübü için istenen paranın verilmemesinden kaynaklandığını iddia ettii. Bağdat da bu konuda Cumhuriyet Savcılığı’na olayla ilgili bildiklerini, gördüklerini yazıya aktararak bildireceğini söyledi.

Sapanca Belediye Başkanlığı'ndan ise herhangi bir açıklama yapılmadı.



BT(MB/SS)