Tatil sırasında konaklanan otelin odasında unutulanlarla ilgili ‘lastminute.de’ (Son dakika) adlı seyahat portalı anket yaptı. Ayrıntıları Deutsche Welle’de yer alan anket, otellerde takma dişden iPad'e, ‘yetişkin oyuncağı'ndan mücevhere kadar çok daha ilginç şeylerin unutulduğunu ortaya koydu. Dünya çapındaki 500 otel çalışanının arasında yaptırılan gizli anketin sonuçlarına göre listenin 10'uncu sırasında odalarda unutulan çeşitli miktarlardaki nakit para yer aldı. Bunu 9’uncu sırada değerli mücevherler izledi. Milano'daki bir otelde unutulan elmas nişan yüzüğü daha sonra sahibine ulaştırılırken Paris, Edinburgh ve Mallorca'daki otellerde de yine aynı şekilde çok değerli elmas takılar, New York'taki bir otel odasında kalan müşterinin gelinlik unutulduğu bildirildi.

İSTANBUL'DAKİ YAKUZA KILICI

Otellerde unutulan ilginç eşyalar arasında 8'inci sırada silahlar bulunuyor. Bir polis Las Vegas'daki bir otel odasında silahını unuturken Milano'daki bir diğer otel odasında mühimmat, Barcelona da ise polis rozeti bulundu. 7'nci sırada İstanbul’da unutulan 'kılıç' yer aldı. Bir Japon müşteri, İstanbul'daki otel odasında çok eski geleneksel bir Yakuza kılıcını unuturken Budapeşte'deki bir otelde yine odada unutulmuş bir kılıç olduğu belirtildi. Anketin 6'ncı sırasında yine Budapeşte'deki bir otelde unutulan bir torba dolusu salyangoz yer alırken 5’inci sırada biro dada unutulan ‘yetişkin oyuncağı' yer aldı. Uçağını kaçırmak üzere olan bir otel müşterisinin Mallorca'daki 4 yıldızlı otelden çıkış işlemini yaptırdıktan sonra taksiye atlayıp hızla ayrılınca ‘en iyi arkadaşının’ otel odasında hala uyumakta olduğunu sonradan farketti. 4'üncü sırada otelde unutulan bir köpek yer aldı. İtalya'yı ziyaret eden bir turistin, köpeğini Milano'daki 4 yıldızlı bir otel odasında unutup ayrıldığı belirtildi.

ANNESİNİ, YILANINI UNUTANLAR

Listenin üçüncü sırasında. Dublin'deki bir otelin konuğunun, annesini otel odasında unutması yer aldı. Otel çalışanlarının müşteriye telefonla ulaşması üzerine unutkan müterinin annesini otelden teslim almak üzere havaalanından döndüğü ifade edildi. Washington'daki bir otel odasında unutulan yılan listed 2’nci sırada yer alırken, odaya gelen temizlikçilerin de bunu farketmediği, yılanı, odanın bir sonraki müşterisinin bularak ve görevlilere haber verdiği kaydedildi.

EŞİNİ UNUTANLAR

Otel odalarında unutulan '10 en inanılmaz şey' listesinin ilk sırasında eşi tarafından ‘odada unutulan' bir kadın yer aldı. Bir iş adamının, iş seyahati sırasında kendisine eşlik eden eşini Çek Cumhuriyeti’ndeki Prag kentinde bir otel odasında unuttuğu, iş görüşmesini tamamlayınca doğrudan havaalanına gittiği ifade edildi. Belçika’nın başkenti Brüksel'deki 4 yıldızlı bir otelde de bir kadının eşi tarafından odada unutulduğu ankette yer aldı.



DHA(İD)