Olay, dün gece Ilgın kent merkezindeki bir otelde meydana geldi. Resepsiyon görevlisi Mustafa Şal, kadın müşteriyle ilgilendiği sırada, yüzü maskeli 2 kişi giriş kapısının camını kırıp içeri girdi. İçeri girerken yere düşen birinde pompalı tüfek, diğerinde sopa bulunan 2 kişi, Şal'ın yanına yaklaşıp saldırdı.

Maskeli saldırganların tüfek ve sopayla Şal'ı dövdüğü sırada kadın müşterinin soğukkanlı bir şekilde olayı izlemesi dikkat çekti. Aldığı darbeler sonucu Şal yere yığılırken, tüfeğin dipçiği de kırıldı. Bu sırada içeri giren maskeli üçüncü kişi, güvenlik kamerası kayıdını durdu. Saldırgan üç kişi hızla otelden uzaklaştı. Kanlar içinde kalan ve ağır yaralanan Şal da, ambulansla ilk olarak Ilgın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tedavinin ardından Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Güvenlik kamerası kayıtlarından maskeli saldırganların kimliğini belirlemek için çalışma başlatan polis, Şal'ın yaklaşık 2 ay önce bir gazinoda, bir arkadaşını döven Uğur C. (26), ağabeyleri Mustafa C. (33) ve İbrahim C.(28) ile kavga ettiğini saptadı. Bunun üzerine 3 kardeş gözaltına alındı. 3 kardeş suçlamaları kabul etmezken, Uğur C. ve Mustafa C.'nin kollarında kesiler olduğunu, bunun da giriş kapısı camını kırıp içeri girdikleri sırada olabileceği belirtildi.

Yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen 3 kardeşden Uğur C. ve Mustafa C., tutuklandı, İbrahim C. de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



AK(İA/AAA)