Eskişehir'in Uluönder Mahallesi Nezih Sokak Tepebaşı PTT binası karşısındaki Sabri Kılıçoğlu Anadolu Lisesi, depreme dayanıksız olması nedeniyle bir yıl önce yıkıldı. Okulun öğrencilerine de Batıkent Mahallesi Gündüz Ökçin Caddesi'nde bulunan Beyhan Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi'nin 2 ve 3'üncü katlardaki sınıflar tahsis edildi. Yıkılan okulun yerine yeni bina yapılması için bu yıl temel atıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Uluönder Mahallesi'nde yıkılan ve temel halindeki inşaat çalışmaları süren Sabri Kılıçoğlu Anadolu Lisesi'ni 23 Eylül 2012 pazar günü yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) yeri olarak gösterdi. Ortaöğretim düzeyi KPSS sınavı için çok sayıda adaya sınav yeri olarak yıkılan Eskişehir Sabri Kılıçoğlu Anadolu Lisesi'nin yerinin göstermesi eğitim camiasında şaşkınlık yarattı.

Bazı adaylar sınav yerini görmek için okula gittiklerinde okul yerine bahçede temel aşamasındaki inşaatla karşılaştı. Yıkılan okulun bahçesindeki korkuluklara ise "Okul taşınmıştır. Adres: Beyhan Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi 2. 3. katı. Ulaşım 23, 54, 16 (Kırmızı) nolu otobüsler. Gündüz Ökçün Caddesi no: 4 Baksan. Tepebaşı Meslek Lisesi yanı" yazısı asıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri sınav yerlerinin ÖSYM tarafından belirlendiğini söyledi. İsminin yazılmasını istemeyen bir yetkili, "ÖSYM geçen yıla kadar bu tür sınavlar öncesinde belirlediği okulla ilgili olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve okul müdürlükleri arar, fiziki durumundan tutun, okuldaki müdürün vekil mi asil mi olduğuna kadar her şeyi sorardı. Sanırız yıkılan okulla ilgili olarak kimseye bir şey sorulmamış. Burada sınava girecek olan adayları sınav günü büyük sürpriz bekleyecek. Adaylar yıkılan okul yerine geçici olarak taşınılan Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi'nde sınava girecekler. Bu okul da yıkılan okulun 2-3 kilometre uzaklıkta. ÖSYM sormayınca böyle oldu. Sorsaydı okulun yıkılmış olduğunu öğrenip burayı sınav yeri olarak belirlemeyecekti" diye konuştu.

Bu arada 23 Eylül Pazar günü KPSS sınavına girecek olan Eskişehirli Dilek Altındağ, babası Bünyamin Altındağ ile birlikte sınava gireceği Sabri Kılıçoğlu Anadolu Lisesi'ni görmeye gittiklerinde şoke olduğunu söyledi. ÖSYM'nin kendisine bildirdiği sınava gireceği yerin adresinin "Eskişehir-Merkez. Sabri Kılıçoğlu Anadolu Lisesi. Uluönder Mahallesi. Tepebaşı PTT karşısı. Tepebaşı. 1'inci Kat Derslik 5" yazdığını belirten Dilek Altındağ öyle konuştu:

"Babamla birlikte sınav yerini görmeye gittiğimizde okul yerine temel aşamasında olan inşaatla karşılaştık. Gerçekten şaka gibi. Meğer okul yıkılmış. Yerine yenisi yapmak için de temeli atılmış. Sınava Batıkent Mahallesi'ne taşınan okulda gireceğimi buraya gelince öğrendim. Sınav günü buraya gelmiş olmasaydım kesinlikle sınav saatini kaçırmış olurdum."