ÖSYM tarafından 2 yıl önce yapılan TUS'a ilişkin yargı kararıyla 5 soru iptal edildi. Doktorlar da 2 yıl önce aldıkları puanlara göre tercihlerini yaptı. Fakat 5 soru iptal edilince sınava giren 10 bin doktorun puanları da değişti. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümü'nde asistan olan Dr. Elif Yaman, puanlarının yükseldiği halde 2 yıl önce aldığı puana göre yaptığı tercih sıralamasının geçerli olduğunu söyledi. TUS mağduru olduğunu anlatan Dr. Yaman, bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yardım istedi. Önce Gül'ün özel kalemini arayan Dr. Yaman, daha sonra da mağduriyetlerinin giderilmesi için Cumhurbaşkanı'na faks çekti. ÖSYM'nin yaptığı yanlışlık yüzünden istediği şehre ve üniversiteye gidemediğini belirten Dr. Yaman, "Eğer benim gerçek puanım hesaplanmış olsaydı şuan istediğim başka yerde olacaktım. Kaderim başka yerde şekillenecekti" diye konuştu.

'SAYIN GÜL ADALETİNE GÜVENİYORUZ'

Dr. Yaman, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e seslendi. Dr. Yaman, "Cumhurbaşkanı Gül, biz doktorlar olarak adaletinize güveniyoruz. Sınava giren 10 bin doktorun sesi olarak burdan size sesleniyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Yeni puana göre yeni tercih kılavuzunun yayınlanmasını istiyoruz. Çünkü sınav puanları yeniden hesaplandı. Böylelikle doktorlara yeni tercih hakkı kanamışoldu. Bir puan bile ne kadar önemli olduğunu ve sıralamayı ne kadar çok etkilediğini tahmin edebiliyorsunuz. Sayın Gül duyarlı bir insan olduğunuza inanarak sizden yardım istiyoruz. 22 ay sonrada olsa haklılığımızı ispatladık. Ama şimdi puanlarımız yükseltildi. Fakat tercihlerimizi 2 yıl öncesine göre yapmamızı istiyorlar. Benim şimdiki yüksek puanım olmuş olsaydı ben Van'ı yazmamış olacaktım" diye konuştu.

Dr. Elif Yaman, depremin yaşandığı sürede çok acılar çektiğini ve depremin üzerinde büyük izler bıraktığını belirtti. Dr. Yaman, "Eksi 10 derecelerde elektrik sobası olmayan çadırlarda kaldık. İnsanlara faydalı olabilmek için çok zorluklar çektim. Deprem üzerimde büyük iz bıraktı. Psikayatri heyet raporum olmasına rağmen burada görev yaptım. Hastanemiz yıkıldı. Yıkılan hastanemizde tekrar insanlara yardımcı olabilmek için insanların yaralarını sarmaya çalıştım. Kaderimiz böyleymiş dedik katlandık fakat şimdi umut ışığı doğdu" dedi.