Çorum'un İskilip İlçesi'nde bir kahvede garson olarak çalışan Kenan İnce, 2010 yılında girdiği KPSS'de "1982 Anayasası'na göre, Cumhurbaşkanının görev süresi kaç yıldır?" sorusuna, 'Doğru yanıt' olarak 7 yılı işaretledi. Bu soru yanlış kabul edilirken, doğru yanıtın 5 yıl olduğu belirtildi. İnce'nin KPSS puanı 68.5 olarak geldi. Açılan memurluk kadrolarına girebilmesi için 70 puan gerektiğini belirten Kenan İnce, itirazda bulunarak puanının yeniden hesaplanmasını istedi. 

ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı önceki gün Kenan İnce'ye bir yazı göndererek soru ve cevabında herhangi bir hata olmadığını bildirdi. Gönderilen yanıtta şöyle denildi:

"Başvurunuz üzerine, 2010 Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS Ortaöğretim- Önlisans) yönelik olarak, ilgili dilekçenizde sözü edilen soru, uzmanlarınca incelenmiş ve herhangi bir hataya rastlanmamıştır." 

Sorunun yanıtının 5 değil 7 yıl olması gerektiğini savunan ve ÖSYM'nin cevabına tepki gösteren Kenan İnce, "ÖSYM tarafından puanımın yeniden hesaplanıp gönderilmesini talep ettim. Cevapta sorunun uzmanlarca incelendiği ve hata olmadığı görülmüştür denildi. KPSS sonucundan yararlanma süresi 2 yıl ve 2010 sınavı bu yıl Eylül ayında bitiyor. 70 puan alsaydım gardiyanlık, mübaşirlik kadrolarına başvuru yapacaktım. Maddi durumum yetersiz olduğundan dolayı dershaneye gidemedim. Kendi imkanlarımla çalıştım. Hakkımı helal etmiyorum" dedi.



YÇ(İS/İD)