ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 'sınav merkezi yöneticileri bilgilendirme toplantısı'na katıldı. Samsun, Amasya, Ordu, Çorum, Sinop, Giresun, Artvin, Rize, Trabzon, Ardahan’dan gelen sınav il temsilcilerinin katıldığı toplantı, açılışın ardından basına kapalı olarak devam etti.

ÖĞRENCİLERLE ÖZEL GÜVENLİKÇİLER ARASINDA ARBEDE

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’i protesto etmek isteyen öğrenci kolektifi üyesi bir grup ise kongre merkezi binası dışında eylem yaptı. ÖSYM Başkanı Demir’i protesto eden grup toplantının yapıldığı binaya girmek istedi. Bu sırada özel güvenlik personeli ve öğrenciler arasında arbede çıktı. İddiaya göre öğrenciler güvenlik görevlilerine yumurta attı. Arbede sonrasında 13 öğrenci özel güvenlik görevlileri tarafından alınarak Recep Tokur Polis Merkezi’ne götürüldü. Gözaltına alınan 4’ü lise öğrencisi 13 kişi hakkında 'devlet malına zarar vermek' ve 'görevli memura mukavemet' suçundan işlem başlatıldı. 4 lise öğrencisi yaşları küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü’ne gönderildi.

Toplantı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, "Benim birşeyden haberim yok" diyerek diğer soruları yanıtsız bıraktı.



MS,YK(İS/COŞ)