ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, bölge üniversiteleri ve kurum temsilcileri ile birlikte Harran Üniversitesi'nde düzenlenen bölge toplantısına katıldı. Bölge illerinin üniversite rektörleri ile ÖSYM temsilcilerinin katıldığı toplantı, Harran Üniversitesi Osmanbey yerleşkesindeki Ziraat Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ali Demir, ÖSYM olarak 2012 yılında yapılacak sınavların nitelikleri, hassasiyetleri ve alınacak önlemler ile ilgili görüş alışverişinde bulunulacağını söyledi. ÖSYM'nin Türkiye'nin geleceğini şekillendiren en önemli kurumlardan birisi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ali Demir, "Göreve geldiğimiz günden bu yana üzerinde durduğumuz sınav güvenliği konusunda tekrar yapabileceklerimizi gözden geçirmek ve başta 1 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştireceğimiz Yükseköğretime Geçiş Sınavı olmak üzere diğer sınavlarımızda da alacağımız önlemleri değerlendireceğiz" dedi.

Prof. Dr. Demir, 2012 yılı içerisinde ilk kez Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı'nın yapılacağını, bu sınavın da Tıpta Uzmanlık Sınavı ile birlikte gerçekleştirileceğini söyledi. Prof. Dr. Demir, her iki sınavın Ankara dışında ilk kez İstanbul ve İzmir'de de yapılacağını kaydetti. Prof. Dr. Demir, bunun aynı sıra Türkiye'de ilk kez Özürlü Memur Seçme Sınavı'nı da 29 Nisan'da gerçekleştireceklerini belirterek, "Farklı özür ve eğitim gruplarında yapacağımız bu sınav çok nitelikli olacak. Bu sınavı elimizden geldiğince sorunsuz Türkiye'ye yakışır şekilde organize etmek için her şeyi yaptığımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

2012 YILINDA 9 MİLYON ADAY SINAVA GİRECEK

Prof. Dr. Ali Demir, 2012 yılı içerisinde gerçekleştirilecek sınav maratonlarında 9 milyon adayın ter dökeceğini de anlattı. Prof Dr. Ali Demir, "Bu tüm Türkiye'nin geleceği için bir maratondur. Bu yıl aday sayısında artış söz konusu. Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na 1 milyon 837 bin aday katılıyor. Bu adaylarımız, 6 bin 411 binada 98 bin salonda sınava girecek. 98 bin salonda sınav büyük bir organizasyondur. Kurum olarak bunun hazırlıklarını tamamladık. Mart ayı ortasında adaylar sınava girecekleri yerleri öğrenecekler ve 1 Nisan'da da sınav gerçekleştirilecek" dedi.

1000 SALONDA KAMERA KAYDI YAPILACAK

Sınav güvenliği konusuna büyük önem verdiklerini ve bu noktada geçen yıl uygulanan kamera kaydının bu yıl da yapılacağını ifade eden Prof. Dr. Demir, şöyle konuştu:

"2011 yılında sınav güvenliği tedbirlerinin bir parçası olarak rast gele seçilmiş 100 salonda kamerayla kayıt gerçekleştirdik. Bunun çok etkili olduğunu gördük. Bu uygulamadan aldığımız deneyimi bu kez rastgele seçilmiş ve ön bildirimi yapılmamış bin salonda kamerayla kayıt gerçekleştireceğiz. Bu sınavda adaletin tesis edilmesi bakımından son derece önemlidir. Tüm adayların eşit şartlarda, kendi bilgileriyle sınava girmelerini ve sonuç almalarını istiyoruz. Yine her adaya farklı soru kitapçığıyla sınav adaletinin büyük oranda tesis edildiğini görüyoruz. Bu uygulamamız da devam edecek. Tek isteğimiz adayların soru kitapçık numaralarını cevap kağıtlarına doğru kodlamalarıdır."

'HUZURLA SINAVA GİRİN, SONUCU KABUL EDİN'

Geçtiğimiz yıllarda sınavlara ilişkin gündeme gelen kopya ve şifre konularına da gönderme yapan Prof. Dr. Ali Demir, adayların huzurla sınava girip sonucu kabullenmelerini istedi. Prof. Dr. Demir, "Yaptığımız çalışmalar ile ÖSYM'nin ÖSYM'nin 2012'de yeniden yapılanması tamamladık ve geliştirdiğimiz teknolojik çözümler ile şeffaflığı sağladık. Bu anlamda büyük adım attığımız ÖSYM'de tüm adaylarımızın gönül huzuruyla sınava girmelerini ve sonucu kabul etmelerini istiyoruz" diye konuştu.



(HK/BT)