Talas Belediye Meclis Salonunda 192 saat süren ve öğretmen, şair, yazar, kamu görevlisi gibi çeşitli meslek gruplarından 15 kursiyerin katıldığı Osmanlıca kursunun eğitmeni Pembe Özdeş, kursiyerlerin yaş ortalamasının yüksek olmasına rağmen, kısa sürede Osmanlıca'yı çok iyi öğrendiklerini söyledi.

Kursiyerlerden Talas Belediye Başkan Yardımcısı 54 yaşındaki Halil İbrahim Önal,  ilköğretime yeni başlayan çocuklar gibi heyecanlı olduğunu anlatırken, "Kursu düzenleyen Talas Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum” dedi.  Bir diğer kursiyer Kayseri Yazarlar Şairler Sanatçılar Derneği Başkanı 50 yaşındaki Süleyman Karacabey ise, dedelerinin konuştuğu lisanı öğrendiğini belirterek, "Atalarımızın lisanını öğrenerek yaşatmak istiyoruz. 50 yaşındayım ilk kez Osmanlıca öğreniyorum, çok geç kalmışım. Gençlere Osmanlıca öğrenmelerini tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım da, sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetlerine her geçen gün bir yenisini eklediklerini anlatarak, ilk defa açtıkları Osmanlıca kursuna katılanlara teşekkür etti. Başkan Yıldırım, Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen törende kursiyerlere Osmanlıca kitabı hediye ederek sertifikalarını verdi.



OE(OE/İD)