Şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Erzi'nin cenazesi Osmaniye'nin Issızca Köyü'ne helikopterle getirildi. Cenaze, şehit ailesinin helallik alması için köydeki Şehit Ahmet Çalık İlköğretim Okulu'nun bahçesine götürüldü. Burada şehidin babası 56 yaşındaki Yahya, eşi Sultan, kardeşleri Onur, Süheyle ve Döne Erzi, tabutu açtırıp, helalleşti. Feryatların yükseldiği sırada okul bahçesine yaklaşık 200 kadın giriş yaptı. Bu grup, cenazeye gönderilen bazı çelengleri parçaladı. Yerlere atılan çelengin parçalarını bir vatandaş toplayıp, duvar kenarına bıraktı. Kadınlar terör örgütüne lanetler yağdırıp, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Susma sustukça sıra bize gelecek', 'Askere uzanan eller kırılsın' diye sloganlar attı. Kısa süreli gerginlik, şehit yakınlarının müdahalesiyle son buldu.

Daha sonra şehidin bayrağa sarılı tabutu cenaze aracıyla Issızca Köyü Merkez Camii'ne götürüldü. Cami önünde kadınlar protestoyu sürdürünce, metanetiyle dikkat çeken şehidin hamile eşi Sultan Erzi, "Ne bağırıyorsunuz? Bağırıp da hainleri, şerefsizleri sevindirmeyin. Dik durun" diye tepki gösterdi. Şehit eşinin uyarısı üzerine kadınlar protestoya son verdi.

Camideki törene şehidin ailesinin yanı sıra Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Osmaniye milletvekilleri AK Parti'li Suat Önal, Durdu Mehmet Kastal, MHP'li Hasan Hüseyin Türkoğlu, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Protokol üyeleri şehidin ailesine başsağlığı diledi. İki yakınının koluna girdiği şehit babası Yahya Erzi, getirilen sandalyeye oturmayı reddedip, "Oğlum için ayakta dururum" dedi.

Osmaniye Mütfü Vekili Behçet Bilgin, şehidin cenaze namazını kıldırıp, cemaatten helallik aldı. Daha sonra şehidin naaşı askerlerin omuzlarında köy mezarlığına götürülüp, dualar ve gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

ŞENLİK İPTAL EDİLDİ

Öte yandan bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği, şehit haberi üzerine iptal edildi. Osmaniye Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kara, yaptığı yazılı açıklamada Bolu Komando Tugay Komutanlığı’nda görev yapan ve operasyon için gittiği Şırnak'ta şehit olan Uzman Çavuş Hasan Erzi'ni kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, aynı gün şenlik yapamacaklarını bildirip, etkinliğin iptal edildiğini duyurdu.