Osmaniye Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi 12-R sınıfının 29 öğrencisi, 'Monet'nin Bahçesi Sergisi'ne gidebilmek için Osmaniye Park 328 Alışevriş Merkezi'nde kendi yaptıkları resimlerden oluşan yaklaşık 100 eseri 29 Ekim'de sergilemeye başlarken, ancak 200 liralık satış yapabildi. Yaklaşık 6-7 bin lira tutan yol masrafını karşılayamayan öğrencilere Sabancı Holding sponsor oldu.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, öğrencilerin Monet'nin Bahçesi Sergisi'ne duyduğu ilgi ve gayretin kendilerini çok heyecanlandırdığını belirterek, "Öğrencilerimizin sergiyi gezmek için ortaya koydukları gayreti okuduğumuzda çok etkilendik ve biz de onların değerli çabalarına destek olmayı istedik. Müzemizde öğrencilerimizi ağırlamak için sabırsızlanıyoruz "dedi.

Serginin organizatörü 17 yaşındaki Gizem Ateş, haftalardan bu yana süren çabalarının karşılığını almaktan sevinç duyduklarını belirterek şöyle dile getirdi:

"Öncelikle bizim hayallerimizi gerçekleştirdiği için Sabancı Holding'e çok teşekkür ediyoruz. İstediğimiz bir şeyi elde edebilmek için çalışmamız ve vazgeçmememiz gerektiğini anladık. Yoksa çalışmalarımızı buraya koyduk ama kimse almayınca, satılmayınca biz gerçekten çok üzülmüştük. Şu anda ise çok sevinçliyiz."

Aynı sınıfta eğitim öğretim gören Onur Severler de resim sergisini açtıktan sonra herkese İstanbul'daki sergiye gidebilmek için bunu yaptıklarını anlattıkları halde destek göremediklerini belirterek, "Sabancı Holding bizim bu hayalimizi gerçekleştirdi. Gerçekten çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Özlem Öztürk ve Hasan Çolak da Monet sergisini çok önemsediklerini belirterek, "Bir rüyamız gerçek oldu. katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.



İE(BY/İD)