Bursa’da, çok sayıda çift bugün nikahlarının kıyılması için evlendirme dairelerine koştu. Kış aylarında 10, yaz aylarında ise ortalama 20 nikahın kıyıldığı Merinos Nikah Dairesi’nde bugün 71 nikah kıyılacak. Evlilik tarihlerini unutulmaz kılmak isteyen çiftlerden Nilgün Satır ve Serkan Göztok’un nikah saatinin saat 12.12’ ye denk gelmesi nedenyle genç çiftin nikahını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar kıydı.

71 NİKAH REKOR

Çiftlerin taleplerini yerine getirmek için belediye olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Dündar, “Yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde bugün en fazla nikahı kıyacak olan belediyenin Osmangazi Belediyesi. Şu ana kadar 71 nikah kaydı var. Dört nikah memuru ve 15 personel arkadaşımızla geç saatlere kadar bu işlemleri halledeceğiz. Bugün nikah kıymak isteyen herkese de kapımız açık. Bu güzel ve özel günde evelenecek çiftlerimize mutluluklar diliyoruz” dedi. 

"ASLA UNUTULMAYACAK TARİH"

Başkan Dündar tarafından nikahları kıyılan Nilgün Satır, bu tarihin tarihin kendileri için önemli olduğunu söylerken eşi Serkan Göztok ise, “Hiç unutmamam için önemli bir tarih. Zaten unutamam fakat 12.12.2012 asla unutulmayacak bir tarih. Nikah tarihini bir yıl öncesinden seçmiştik. Bizim için çok güzel bir anı oldu” diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi'nde bugün saat 23.00’e kadar nikah işlemlerini süreceği belirtildi.



SB(FK/AK)