Yarın, Orta ve Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Sinop, Çankırı, Yozgat, Sivas ve Ardahan çevrelerinde yağış bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların akşam saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında etkisini artıracağı, akşam ve gece saatlerinde Rize başta olmak üzere Trabzon, Samsun, Ordu, Giresun ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Pazartesi günü, Orta ve Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Bartın, Sinop ve İnebolu çevrelerinde yağış bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Samsun, Ordu Giresun, Trabzon, Rize, ve Hopa çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Salı günü, Orta ve Doğu Karadeniz ile Sinop, Sivas, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yağış bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri de Orta ve Doğu Karadeniz’de aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının yağışla birlikte kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, güney, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Orta ve doğu Karadeniz kıyılarında önümüzdeki 3 gün süresince beklenen yerel kuvvetli yağış nedeniyle Rize, Samsun, Ordu, Trabzon, Giresun ve Hopa çevrelerinde yerel olarak yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (toprağın doygun hale gelmesi ile birlikte ani sel, su baskını, taşkın, heyelan vb) vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.


(MV)