Dün akşam başlayan kar yağışı Samsun, Ordu, Sinop, Amasya ve Çorum'da etkili oldu. Kentler beyaza büründü, yollar kapandı, trafik aksadı. Bembeyaz bir örtü ile kaplanan Samsun'da kent merkezinde 30 santimi bulan kar kalınlığı nedeniyle ekipler harekete geçti. Yollarda tuzlama çalışmaları yapıldı. Çocuklar kar topu oynayıp karda kayarak eğlendi. Samsun'da 491 köy yolu ulaşıma kapandı.

ORDU'DA 480 KÖY YOLU KAPANDI

Ordu'da ise İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Namık Kemal Uzunlar kent genelindeki 480 köy yolunun tamamının ulaşıma kapandığını açıkladı. Yazılı açıklama yapan Uzunlar, "Merkeze bağlı köylerdeki kar kalınlığı 50 santimetreyi buldu. Ayrıca Akkuş, Kabadüz, Korgan ve Kumru ilçelerinde de kar kalınlığı yarım metrenin üzerinde. 480 köy yoluyla birlikte 10 bin 272 kilometrelik yol ağımız karla kaplı. 1'i kar makinesi, toplam 66 araç ve 39 kişilik ekibimiz yol açma çalışmaları için çalışıyor" ifadelerini kullandı.

ÇORUM'DA DONDURUCU SOĞUK

Çorum'da da kar yağışı etkili oldu. Dün gece geç saatlerden itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı toplam 26 köy yolu ulaşıma kapandı. Kentte kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre bugün sıfırın altında 8 derece ölçülen hava sıcaklığı nedeniyle yetkililer halkı uyardı.

AMASYA'DA SÜRÜCÜLERE ZİNCİR UYARISI

Amasya'da ise kent beyaze büründü. Yüksek kesimlerde 1 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle yetkililer özellikle sürücüleri zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyardı. Amasya'da 215 köy kardan ulaşıma kapandı.

SİNOP MERKEZİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Sinop'ta da 2 gündür devam eden kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Sahil kesimleri etkileyen kar yağışı nedeniyle kent merkezi beyaza bürünürken, balıkçı tekneleri de karla kaplandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle merkezde kar kalınlığı yaklaşık 10 santime ulaştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 100 köy yolu ulaşıma kapandı.

Ekipler, bölgedeki kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.



DHA(İS/CK)