Samsun Gar Kavşağı'nda öğle saatlerinde yaklaşık 10 bin kişi sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı alanda toplandı. Katılımcılar buradan yaklaşık 2 kilometre uzaktaki Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında Ak Parti İl binasının önünden geçen göstericiler, 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek' diye slogan attı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Türk-İş, Kesk, DİSK öncülüğünde düzenlenen mitinge sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Çocukların da getirildiği kutlamalarda, davul-zurna eşliğinde oynayanlar renkli görüntüler oluşturdu. Kutlamalar yaklaşık 3 saat sürdü.

ORDU'DA 8 BİN KİŞİ KATILDI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının Ordu'daki adresi Belediye Meydanı oldu. Türk-İş Ordu İl Temsilciliği tarafından organize edilen kutlamalara DİSK ve KESK'in yanı sıra siyasi partilerden de katılım oldu. Yaklaşık 8 bin kişi kutlamalar için Ordu Belediye Meydanı'nı doldurdu. Kutlamalar nedeniyle yarısı sivil, yaklaşık 400 polis önlem aldı. Meydanı araç ve yaya trafiğine kapatan polis, 3 bölümde oluşturulan giriş-çıkış noktasında üst araması yaparak katılımcıları meydana aldı. Meydanda, 'Yaşasın sınıf dayanışması', 'Yaşasın 1 Mayıs', 'Parasız eğitim parasız sağlık', 'Çocuk işçi istemiyoruz', 'Çocuk gelinler istemiyoruz', 'Yaşasın örgütlü mücadelemiz', 'Atatürk devrimdir, devrimlere sahip çık', 'Zafer direnen emekçinin olacak' gibi sloganlar atıldı. Türküler eşliğinde halaylar çekildi. Ordulu şarkıcı Gaye Aksu'nun verdiği konserin ardından katılımcılar dağıldı.

ÇORUM'DA HALAYLI KUTLAMA

Çorum'da 1 Mayıs kutlamaları Hürriyet Meydanı'nda başladı. DİSK ve KESK tarafından organize edilen kutlamalara, yaklaşık 20 sivil toplum örgütü destek verdi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı mitingde, 'Kahrolsun ABD, işbirlikçi AKP', 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek' sloganları atıldı. Hürriyet Meydanı'ndan yürüyerek Abide Meydanı'na geçen kalabalık burada müzik eşliğinde halay çekti. Kutlamalar yaklaşık 3 saat sürdü.

SİNOP'TA COŞKU

Sinop'ta yapılan 1 Mayıs kutlamalarına yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Genel-İş Sendikası tarafından düzenlenen kutlamalara, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri de katıldı. Fatih Caddesi'nde toplanarak Uğur Mumcu Parkı'na kadar yaklaşık 2 kilometre yürüyen vatandaşlar, çeşitli sloganlar attı. Yürüyüşe katılanlar, üzerleri ve çantaları arandıktan sonra meydana girebildi. Konuşmaların yapılmasından sonra davul-zurna eşliğinde halay çekip oynayan vatandaşlar 1 Mayıs coşkusunu olaysız bir şekilde yaşayarak kutladı.

AMASYA'DA TÜRK-İŞ'TEN BAYRAK VE MARŞ PROTESTOSU

Amasya'da 1 Mayıs kutlamaları Kamu Emekçileri Sendikası tarafından organize edildi. Çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin yer aldığı kutlamalar için, Yavuz Selim Meydanı'nda yaklaşık 2 bin kişi toplandı. Kentteki kutlamalara katılmayan Türk-İş Amasya Şube Başkanı Celal Sonuşen, "Yürüyüşü organize edecek diğer sendikalar yürüyüşte Türk bayrağı olmaması ve İstiklal Marşı'nın okunmaması yönünde karar aldıkları için bu kutlamalara Türk-İş olarak katılmadık" dedi. Sadece CHP teşkilatının Türk bayrağı taşıması dikkat çekti. Yürüyüş sonunda Anıt Meydanı'nda toplanan kalabalık, Ak Parti aleyhine slogan atıp, halaylar çekildikten sonra dağıldı.



DHA(İS/CK)