Orta Karadeniz’de dün başlayan kar yağışı bugün de devam etti. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bölgede vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bazıları da yağan karın keyfini çıkarmak için kardan adam yapıp kar topu oynadı. Samsun şehir merkezinde 5 santimetre olan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 50 santimetreye kadar ulaştı. Kar yağışı özellikle, Çarşamba, Alaçam, Ladik, Canik ilçelerinde etkili olurken 216 köy yolu kapandı. İl Özel İdaresi’nin 46 ekiple kapanan köy yollarının açılması için çalışma başlattığı belirtildi. Öte yandan Alaçam, Ayvacık, Asarcık, Ladik, Salıpazarı, Tekkeköy, Yakakent ilçeleri ile Canik İlçesin’deki 18 okulda eğitime bir gün ara verildi. 

ORDU KENT MERKEZİNDE KAR KALINLIĞI 20 SANTİMETRE

Ordu’da da kar yağışı nedeniyle 397 köyle ulaşım kesildi. Kent merkezinde 20 santimetreyi bulan kar kalınlığı yüksek kesimlerde 70 santimetreye kadar ulaştı. Ordu şehir merkezi ve 14 ilçesinde okullar bugün tatil edildi. 

ÇORUM BUZ TUTTU

Çorum’da ise kar yağışı ve gece eksi 15 dereceye düşen hava sıcaklığı nedeniyle kentin adeta buz tutmasına neden oldu. Vatandaşlar kendi çabalarıyla buz tutan kaldırımları açmaya çalıştı. Karayolları ekipleri ise yollarda don olayına karşı tuzlama çalışması yaptı. Çorum şehir merkezine bağlı köy ve beldelerdeki okullar ile taşımalı sistemle eğitim veren okullarda kar nedeniyle bugün eğitime ara verildi. Kentte yoğun kar sebebiyle kapanan 200 köy yolunun ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmalarına hız verdiği belirtildi. Merkeze bağlı olan ve kar nedeniyle yolu kapalı bulunan 2 köyde bulunan 2 hasta kar paletli ambulanslar hastaneye götürüldü.

SİNOP'TA 87 KÖY YOLU KAPANDI

Sinop şehir merkezinde kar bulunmazken, Ayancık, Dikmen , Gerze ve Türkeli ilçelerinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı. Sinop’ta 187 köy yolu kapandı. Amasya’da ise dün başlayan kar yağışı kent merkezinde etkili olmazken yüksek kesimlerde bulunan 19 köy yolu ile ulaşım kesildi. Kapanan köy yollarının açılması için çalışmalar yapıldığı belirtildi.