Samsun'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90'ncı yıl dönümü kutlamaları, Sahil Yolu üzerinde devam etti. Halkın pek ilgi göstermediği kutlamalara Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, askeri erkan ve protokol üyeleri katıldı. 7'den 70'e yaklaşık 500 kişinin izlediği törende, çocuklar ellerinde Türk bayrakları ile kutlamalara renk kattı. Askeri tören geçişinin ardından Sahil Yolu üzerindeki kutlamalar sona erdi.

Ordu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Ardından Ordu Lisesi önünde yapılan törenlerde Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak ve Ordu Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun, halkın bayramını kutladı. Çocukların ellerinde Türk bayrakları ile renk kattığı kutlamalar, yapılan tören geçişinin ardından sona erdi.

Sinop'ta İskele Caddesi'nde yapılan törenlere Vali Ahmet Cengiz ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri askeri ve mülki erkan katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenler renkli görüntülere sahne oldu. Askeri tören geçişinin ardından kutlamaların bu bölümü sona erdi.

Çorum'da Gazi Caddesi Valilik önünde yapılan kutlamalarda Vali Sabri Başköy, Garnizon Komutanı Albay Hakan Saraç, Belediye Başkanı AK Parti'li Muzaffer Külcü, protokol üyeleri ve vatandaşlar yer aldı. Anıta çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Başköy, askeri ve halkı selamlayarak bayramlarını kutladı. Tören daha sonra geçişin ardından sona erdi. Amasya'da da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Yavuz Selim Meydanı'nda yapıldı. Askeri tören geçişinin ardından  meydandaki kutlamalar sona erdi.



DHA(İS/BT)