Ordu'da kutlamalar ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Buradaki törenin ardından Ordu Belediyesi'ne ait Tayfun Gürsoy Parkı'na geçildi. Kutlamalara Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ak Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Güzey, Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun ve protokol üyeleri ile az sayıda vatandaş katıldı. Okulların ve öğrencilerin katılmadığı bayramda Ordu Valisi Orhan Düzgün protokoldeki yerini alır almaz Ordu Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri gerçekleştirildi. Kutlamalarda her yıl yapılan günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve saygı duruşu yapılmadı, öğrenciler bayrama katılmadı ve İstiklal Marşı okunmadı. Halk oyunları gösterilerinin ardından kentteki spor kulüplerinin judo, tekvando, boks, masa tenisi ve güreş müsabakaları Rocky filminin müziği olan 'Eye of the Tiger' adlı şarkıyla izlendi. Ardından düzenlenen sportif etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlamalarda Ordu Belediye Bandosu 'Dağ başını duman almış' marşını çaldı. Ordu'daki kutlamalar ödül töreninin ardından sona erdi.

SİNOP’TA CHP PROTESTO ETTİ

Sinop'taki tören saat 09.00 da Hükümet meydanında Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.Törenlere Sinop Valisi Ahmet Cengiz, AK Parti Milletvekili Mehmet Ersoy, CHP Belediye Başkanı Baki Ergül, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mehmet Erhan Arıkan ve daire müdürleri katıldı. Tören sonrasında İskele üzerindeki alanda bulunan öğrenciler çeşitli cimnastik gösterileriler ve etkinlikler yaparken, ilgi oldukça azdı. Bu arada yer minderinde miniklerin hareketleri de dikkat çekti. Öğrencilerin gösterileri ile törenler son buldu. Bu arada CHP il örgütü ve partililer, CHP Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, ADD, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleriyle birlikte bazı vatandaşlar Bülent Ecevit Caddesi üzerinde bulunan Atatürk anıtı önünde toplandı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin çelenk sunma kısmında Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri dışındaki kurum ve kuruluşların çelenk sunmaları yasaklanması protesto edildi. Ellerinde Türk Bayraklarıyla 10'uncu yıl marşını okuyan grup saygı duruşunda bulundu. Ardından İstiklal Marşı okundu. ADD Sinop Başkanı Yalçın Oğuz yaptığı basın açıklamasında, “'Artık Türkiye herkes açıkça görmektedir ki bugün karşımızda Atatürkün kurduğu demokratik,laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinden rövanş almak isteyenler vardır” dedi.

ÇORUM'DA 19 MAYIS KUTLAMALARI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Çorum'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Saat 09.00’da Hitit Üniversitesi, Kafkas Kültür Derneği ve Hattuşaş Halk Oyunları Kulübü Derneği halk oyunları ekiplerinin Hürriyet Meydanı’nda sergiledikleri gösterilerle başlayan kutlamalara Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ile vatandaşlar katıldı. Saat 10.00’da da Hürriyet Meydanı’ndan Atatürk Anıtı’na Gençlik Yürüyüşü düzenlendi. Saat 10.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunan yürüyüşçüler daha sonra Atatürk'ün manevi huzurunda bir dakika saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudular. Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve protokol üyelerinin de yer aldığı 19 Mayıs kutlama etkinlikleri, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen gençlik şöleni ile devam etti.

AMASYA’DAKİ KUTLAMALAR

Amasya’da da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Yavuz Selim Meydanı’nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından anıta çelenk konulmasıyla başlayan törenlerde, vatandaşlarda ilgi gösterdi. Meydanda yapılan kutlamalara Vali Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve protokol üyeleri katıldı. Öğrencilerin hazırladığı folklor ve cimnastik gösterilerini ardından törenler sona erdi.