Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi ve İlahiyat Fakültesince düzenlenen 'Ulusal Aile Sempozyumu' Kayseri’de başladı. İki gün sürecek sempozyumun açılış konuşmaları ve ilk oturumu Sabancı Kültür Sitesinde yapıldı. Etkinlige Vali vekili Erdoğan Aygenç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Kenan Bozgeyik, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, ERÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Duman, çok sayıda davetli katıldı.

SAHNEYE DAVET EDİLDİLER

Açılış konuşmalarının ardından bundan bir yıl önce ERÜ Organ Nakli hastanesinde sol böbreğini 18 yıllık eşi, iki çocuğunun annesi 46 yaşındaki Gülbeyaz Özmen'e veren zabıta memuru Ali Osman Özmen ile yeniden yaşama dönen eşi sahneye davet edildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Kenan Bozgeyik, Gülbeyaz- Ali Osman Özmen çiftini 'Yılın Ailesi'’ olarak seçtiklerini belirterek, "Büyükşehir Belediyesi'nde zabıta memuru olarak çalışan Ali Osman Özmen, örnek bir davranış sergilemiştir" dedi.

Ali Osman Özmen de 1984 yılında evlendiklerini, eşinin 1987 yılından sonra böbrek yetmezliği nedeniyle hastalandığını söyledi. Örnek koca Özmen "1987 yılından bu yana karım böbrek sıkıntısı çekti. Geçtiğimiz yıl, Erciyes Üniversitesi Organ Nakli hastanesinde dokularımız uyuşunca, böbreklerimden birini 18 yıldır aynı yastığa baş koyduğum eşime seve seve verdim" dedi.

OE(OE/COŞ)