Türkler Beldesi Bilaller Mahallesi'nde dün saat 14.00 sıralarında ilk belirlemelere göre 5 ayrı noktadan tutuşturulduğu tespit edilen orman yangınını çıkarttığı için İncekum Jandarma Karakol Komutanlığı'nca yakalan Muzaffer K, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Zevk için ormanı yaktığını söyleyen K, jandarmadan çıkışında gazetecilere, "Yanıma çakmak ve kibrit aldım. Çakmağın gazı bitince kibritle yakmaya devam edecektim. Ancak çakmağın gazı bitmeden bulunduğum bölgede orman bitti. 15 noktadan tutuşturdum. Zevkine, ormana gıcık olduğum için yaktım” diye konuştu.

Jandarma karakolunda sorgusu tamamlanan Muzaffer K., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Jandarma, sorgusunda zaman zaman dengesiz hareketleri gözlemlenen Muzaffer K.'nin akli dengesinin yerinde olmayabileceğini belirtti.

UÇAK VE HELİKOPTERLER MÜDAHALE ETMİŞTİ

Alanya'nın Türkler Beldesi Bilaller Mahallesi Kargı Çayı kıyısında 2002 yılında yandıktan sonra ağaçlandırılan kızılçam ormanında dün yangın çıktı. Yangına 1 yangın söndürme uçağı, 2 helikopter, orman işletme müdürlüğüne ait 12 arazöz, Alanya İtfaiye müdürlüğü, belde belediye itfaiyeleri ve 10 iş makinesi ve söndürme aracı, 80 orman işçisiyle çok sayıda vatandaş tarafından müdahale edildi. Söndürme uçağı ve helikopterler yangını kontrol altına almak için havadan defalarca sorti yaparken kara ekipleri de yerden yoğun bir şekilde çalıştı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı. Yangında, 3 hektar kızılçam alanı zarar gördü. Jandarma ekipleri, görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda ormanı yaktığı iddia edilen Muzaffer K.'yi gözaltına aldı.