Manisa- İzmir karayolu yakını Karakoca Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda, geçen 27 Ocak akşamı, bir çoban tarafından, göğüs, boğaz ve karnından ağaca zincirle bağlanmış bir erkek cesedi bulundu. Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin yaptığı tanınmayacak haldeki cesedin üzerinden, Ali Rıza Altun adına düzenlenmiş kimlik çıktı. Ailesinin başvurusundan Altun’un 1 Haziran 2011 tarihinden bu yana kayıp olduğu tespit edilerek, irtibata geçildi. Baba Ali Altun, cesedin üzerindeki kıyafetlerin oğluna ait olduğunu teşhis etti. Kimlik tespiti için baba Altun’dan kan örneği alındı. Ceset, kesin ölüm nedeninin tespiti için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

KİTABIN ETKİSİNDE KALDI İDDİASI

Olay yerindeki incelemelerde jandarma, Altun’a ait olduğu belirlenen Ahmed Hulusi tarafından kaleme alınmış 'Dosttan Dosta' adlı bir de kitap bulundu. Altun’un kitaptaki 'Zincirleme', 'Kilitleme', 'Kendini doğaya adama, bırakma', 'Ölümsüzlük ancak kendini başka varlıklara adamakla olur', 'Mahluklara yem ol' yazılı kısımların altını çizip, yıldız koyduğu dikkati çekti.

Soruşturmayı daha da derinleştiren jandarma, Altun’un askerlik hizmeti sırasında psikolojik problemler yaşadığını, firar ettiğini, intihar girişimleri olduğunu, bir dönem kendisini mehdi zannettiğini, Mevlana’nın içine girdiğine inandığını, bir ara da çevresindekilere kendisini İsa gibi çarmıha gerilmiş hissettiğini söylediğini belirledi. Altun’un bu tür rahatsızlıkları nedeniyle İzmir Yeşilyurt Devlet Hastanesi ve Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde psikiyatri tedavisi gördüğünü saptandı.

Adli Tıp’tan gelen raporda da ölümün kesici ve delici bir aletten yarasından kaynaklanmadığı, uzun süre cesedin arazide kalması nedeniyle yabani hayvan ısırıklarının bulunduğu belirtildi. Bunun üzerine jandarma, bilirkişi olarak Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nden yardım istedi. Altun’un okuduğu kitap ve diğer tüm delilleri dikkate alan bilirkişi, raporunda Altun’un psikotik intihar olduğuna karar verdi.



MHÖ(İÖ/AAA)