Olay dün, Arıt Beldesi'ne bağlı Karaköyşeyhler'de meydana geldi. 3 çocuk annesi Durkadın Kara, öğle saatlerinde köye 2 kilometre uzaklıktaki ormanlık alana giderek kestane toplamaya başladı. Çıktığı kestane ağacında ayağının kayması sonucu yaklaşık 10 metre yüksekten yere düşen Durkadın Kara, bağırarak yardım istedi. Hayvanları otlatan bir çoban, Durkadın Kara'nın yanına geldi. Çoban, "Benim işim var. 112 Acil ekiplerini arayayım" diyerek telefonun çektiği bir bölgeden 112 Acil Servis'i arayıp durumu bildirdikten sonra kadının yanından ayrıldı.

Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, 112 Acil Servis ekipleri ve köylüler, ormanlık alanda Durkadın Kara'yı aramaya başladı. Yaklaşık 4 saat süren çalışmaların ardından Durkadın Kara bulundu. Kara'ya olay yerinde ilk müdahalede bulunuldu. Ormanlık alandan köye sedye ile taşınan Durkadın Kara, daha sonra ambulansla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

'İŞİM VAR' DEDİ GİTTİ

Vücudunun büyük kısmında kırıklar olduğu belirlenen Durkadın Kara tedavi altına alındı. Kara, kestane ağacından ayağının kayması sonucu düştüğünü söyleyerek, "Bağırmalarımı bir çoban duydu. 112 Acil ekiplerini arayarak, 'işim var' dedi ve benim yanımdan ayrıldı. Yerimden kıpırdayamıyordum. Havada yavaş yavaş kararmaya başlamıştı. Çok korktum. Sağolsun ekipler bana ulaştı ve hastaneye yetiştirdi" dedi.



AA(MÇ/AK)