Eşinden ayıldıktan sonra depresyona giren İbrahim Öztürk, tatil için İstanbul'dan Fethiye'deki akrabalarının yanına geldi. Ölüdeniz Beldesi, Ovacık Mahallesi'ndeki akrabalarının yanında kalan Öztürk, dün akşam saatlerinde çok bunaldığını söyleyerek dışarı çıktı. Bir süre çevrede dolaşan Öztürk, saat 21.00 sıralarında ormanlık alana girdi ve kayboldu.

SESİ DUYULDU ANCAK ULAŞILAMADI

Öztürk'ün dönmesini bekleyen yakınları, daha sonra jandarmadan yardım istedi. Olay yerine gelen Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı’na bağlı ekipler, İbrahim Öztürk'ü aramaya başladı. Aramalar sırasında Öztürk ile ses teması kuruldu, ancak ses yankı yaptığı için yeri belirlenemedi.

JANDARMA AKUT’TAN DESTEK İSTEDİ

5 saat süren aramalardan sonuç alamayan jandarma ekipleri, AKUT Fethiye ekibinden destek istedi. 6 AKUT gönüllüsü bölgeye gelerek saat 04.00 sıralarında arama faaliyetlerine katıldı. 2 saat süren çalışma sonunda AKUT ekipleri Öztürk ile yeniden ses teması kurdu. Sesin yankı yapması üzerine ekipler arama çalışmalarını Mendos Dağı çevresinde yoğunlaştırdı. Kısa sürede Öztürk’ün bulunduğu yere ulaşan ekipler, onu aşırı su kaybı nedeniyle bitkin düşmüş, yarı baygın halde buldu. Yapılan sağlık kontrolünün ardından sıvı takviyesi yapılan Öztürk, 1 kilometre boyunca sedyede taşınarak ormandan çıkarıldı. Saat 7 sıralarında ambulansa alınarak Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülen İbrahim Öztürk, tedaviye alındı.

'BİTKİN HALDE BULDUK'

3 saat gibi bir sürede arama faaliyetlerini sonuçlandırdıklarını belirten Fethiye AKUT Lideri Ersin Gür, "Jandarma ekiplerine destek için bölgeye gittik. Yapılan aramalar olumlu sonuç verdi. İbrahim Öztürk'ü aşır su kaybetmiş halde, yarı baygın halde bulduk. Hemen ilk tedavisini yaptıktan sonra ambulansa taşıdık. Hastanede tedavi edilmesini uygun gördük" diye konuştu.



ET(SU/CK)