Burdur'da 4 Nisan'da Yenice Mahallesi Eski Antalya Caddesi Mehmet Akif Ersoy Kent Ormanı karşısındaki ormanlık alanda kolu hariç vücudunun diğer bölümleri toprağa gömülü bir ceset bulundu. Yapılan incelemede cesedin 15 Ocak'tan beri haber alınamayan Şahin Koçaç'a ait olduğu anlaşıldı.

Çalışmalara başlayan Burdur polisi, Koçaç'ın kayınbiraderi O.Y.'den şüphelendi. Eniştesinin kaybolması ve 80 gün sonra cesedinin bulunmasıyla ilgili bir televizyon programına katılmak üzere Burdur'daki evinden ayrılmak üzereyken gözaltına alınan O.Y.'nin suçunu itiraf ettiği belirtildi. Emniyetteki sorgusunun ardından olay yerinde tatbikat yaptırılan ve cinayeti nasıl işlediğini anlatan O.Y., Burdur Gölü kıyısında Çendik mevkiine gömdüğü suç aleti av tüfeğinin yerini polise gösterdi. Tüfek O.Y.'nin gösterdiği yerde yapılan kazıda bulundu. Şüpheli, Burdur Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Burdur Adliyesine sevk edildi.

O BENİ ÖLDÜRECEĞİNE, BEN ONU ÖLDÜRDÜM

Emniyetteki sorgusunda cinayeti itiraf ettiği belirtilen O.Y'nin, eniştesi Şahin Koçaç ile birlikte akşam saatlerinde evden çıktıklarını ve bir arkadaşlarından ödünç aldıkları otomobille Mehmet Akif Ersoy Kent Ormanı'nı karşısındaki ağaçlık alana gittiklerini ve alkol aldıklarını söylediği belirtildi. O.Y'nin, "Yanımda av tüfeği de vardı. Saat 04.30 sıralarında Şahin ile tartışmaya başladık. 'O beni öldüreceğine ben onu öldüreyim' diye düşündüm. Şahin arkasını döndüğü anda yanımdaki tüfeğin dipçiğiyle kafasına vurdum. Yere yığıldı. Yığıldığı yere gömdüm. Daha sonra arabayla göl kenarına giderek tüfeği gömdüm" dediği kaydedildi.




O.Y. Oğuzhan Yöndemli