İzmir’in Menderes İlçesi’nde, Özdere Paloma Pasha Resort Hotel’de gerçekleşen 'Orman Yangınlarını Önleme ve Ortak Mücadele Toplantısı'nda Gümüldür ve Özdere başta olmak üzere bölgede yer alan otellerin yöneticileri, personeli ile yazlık site yönetecileri, beldenin itfaiye amirleri, belediye temsilcileri, muhtarlar ve jandarma komutanları bir araya geldi. İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, ormana yakın yerde yaşamanın güzel olduğu kadar, bazen bunun acı bedellerinin de ortaya çıkabileceğini söyledi. Bunun da çıkan orman yangınlarında zarar görmek oduğunu belirten Aydın, bu yüzden daha ağır bedelleri ödemektense, otel ve yazlık site sahiplerinin önleyici tedbir alarak, küçük harcamalar yaparak, kısacası daha düşük bedeller ödeyerek, orman yangınlarına karşı can ve mallarını koruyabileceklerini hatırlattı.

YANGINA DAYANIKLI MALZEME KULLANILMALI

İbrahim Aydın, yazlık site ve otelleri inşa ederken mutlaka yangına dayanıklı inşaat malzemeleri tercih edilmesi gerektiğini belirterek şöyle dedi:

"Çatı, yangına karşı en savunmasız yerdir. Yangına karşı dayanıklı malzemeleri tercih edin. Duvarınızda plastik oluk ve borulardan kullanmayın. Yüzme havuzunuz varsa pompa taktırın ve hortum bulundurun. Gerekirse motor pompalı su tankeri bulundurun. Yerleşkenizde bulunan tüm su kaynaklarını itfaiye kullanımı için açık şekilde işaretleyin. Bahçenizdeki otları ve dalları temizleyin. Erken müdahaleyle yangını başlangıcında söndürmek kolaydır."



MO(AÖ/COŞ)