Afyonkarahisar'ın Dazkırı İlçesi'ne bağlı Çiftlik Köyü'nde dün başlayan orman yangını, ilerleyen saatlerde şiddetli rüzgarın da etkisiyle Denizli'nin Çardak ve Bozkurt ilçelerindeki ormanlık alana sıçradı. Afyonkarahisar ve Denizli'den, söndürme çalışmalarına 1 uçak, 2 helikopter, 5 dozer, 25 arazöz, 200 orman işçisi, Denizli ve çevre ilçelerin itfaiye ekipleriyle köylüler katıldı. Zaman zaman rüzgar nedeniyle şiddetini arttıran orman yangınında, havanın kararması üzerine uçak ve helikopterlerle yapılan müdahale sona ererken, söndürme çalışmaları sabaha kadar karadan sürdürüldü.

40 HEKTAR KÜL OLDU

Ekiplerin yoğun çalışmasıyla orman yangını bugün sabah saatlerinde tamamen kontrol altına alındı. Yangında Dazkırı ilçesinde 10 hektar, Denizli'nin Bozkurt ve Çardak ilçelerinde de 30 hektar olmak üzere toplam 40 hektar ormanlık alanın kül olduğu belirtildi.

BİR GÜN ÖNCE İŞ MAKİNELERİ YANMIŞ

Denizli Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat, soğutma çalışmalarının devam ettiğini ifade edip, "Yangın, Afyonkarahisar'ın Dazkırı İlçesi'nde başlayıp, Denizli'ye sıçradı. Dün akşam saatlerinden bu yana söndürme çalışmalarına devam ettik. Şu an yangın tamamen söndürüldü ve soğutma çalışmaları sürüyor. Toplam 40 hektar ormanlık alan yandı. Çıkış nedeni belli değil, araştırmalar devam ediyor. Dazkırı jandarması tarafından olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. Yangından bir gün önce yangının çıkış yerinden 100 metre ileride bulunan bir mermer ocağında iş makinelerinin yandığını öğrendik. Jandarma ekipleri, yangının bu olayla bağlantılı olup olmadığını da araştırıyor" dedi.



CS(AÖ/AAA)