Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığının yürüttüğü projeleri yerinde görmek ve koordinasyon toplantısına katılmak üzere Bitlis’e geldi. Muş havaalanından karayoluyla Bitlis’e gelen Bakan Eroğlu, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, kentte yürütülen dere ıslah ve dere üstünün açılması projelerinin Bitlis’in çehresini değiştireceğini söyledi.

Kente her geldiğinde ayrı bir heyecan duyduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Bitlis geçmişte kıyıda köşede unutulmuş bir kentti. Hükümetimizle birlikte Bitlis’in havası da suyu da değişti. Bitlis bu bölgenin parlayan yıldızı olacak. Bitlis ilim irfan merkezi olacak. Medreselerimiz çoktur. İnşallah o eski günlerine geri dönecek. Bitlis’te hükümetimizin birçok yatırımı oldu. Bugün itibari ile 3 milyar TL’lik harcama yapıldı. Burası köy gibiydi. Yapılan yatırımlarla Bitlis ülkenin en güzel şehirlerinden biri olacak" dedi.

Bitlis’teki en büyük problemin dere yatağındaki yapılaşmalara izin verilmesi olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu şöyle konuştu:

"Bu yapılaşmalar bizleri çok rahatsız ediyor ve Bitlis’e hiç yakışmıyordu. Başbakan, Bitlis ziyareti sonrasında bizlere talimat verdi. Dolayısıyla dere ıslahı ve üstündeki yapılan yıkılması problemi bugün çözüldü. Bitlis’te TOKİ, bakanlığımız, belediye başkanı, vali ve milletvekillerimizin de katılımıyla bir protokol imzaladık. Çok zor bir işi başardık. Bu proje kapsamında çok mükemmel bir ticaret merkezi yapıyoruz. Vatandaşlar da istediği yerden istediği dükkanı alacak. Burası sadece Bitlis’e değil, bütün bölgeye hitap edecek bir ticaret merkezi haline gelecek. Bu inşatlar başladı. Önümüzdeki yılda tamamlanacak. Şu anda Devlet Su İşleri (DSİ) dere ıslahını yapıyor. Derenin etrafına özel olsun diye Mardin Midyat’tan özel taş getirtiyoruz. Burasını tarihi dokuya uygun hale getireceğiz. Yatırımlarımız devam ediyor. Bitlis’e yakışanı yapacağız."

Bakan Eroğlu daha sonra AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ve beraberindekiler Arap Köprüsü mevkiinde çalışmaları devam eden Dere Islah Projesini gezdi. Ardında da Bitlis Belediyesine geçen Bakan Eroğlu, burada Belediye Başkanı Fehmi Alaydın’dan hizmetleri hakkında bilgi aldı. Başkan Alaydın, Bakan Eroğlu’na ziyaret anısına üstünde 5 minare logosu bulunan vazo ile yöresel ayakkabı Harik hediye etti.

Buradan da Bitlis Belediyesi Toplantı Salonunda geçen Bakan Eroğlu, Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler, Vedat Demiröz, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Orman ve Su İşleri Genel Müdürleri, kaymakamların ve bölge il müdürleri katıldığı koordinasyon toplantısı katıldı. Bitlis’teki yatırımların değerlendirildiği toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Toplantı sonrasında Bakan ve yanındakiler Bitlis Ak Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılacaklar.



ÖÇ(FE/AAA)