İzmir ziyareti kapsamında Valiliğe bir ziyarette bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak kentle ilgili projelerini anlattı. İzmir’e her gelişlerinde müjdelerle geldiklerini, bugün de üç dev yatırımın temelini atmak için kente geldiklerini söyleyen Eroğlu, "İzmir’e hükümetimiz çok büyük yatırımlar yaptı. Tarihinde görülmemiş yatırmalara hükümetimiz döneminde kavuşmuştur. İzmir Türkiye’de kamu yatırımları açısından bir numaralı yerdedir. Diğer illeri tamamen sollamıştır. Ege’mizin incisi, dünyaya Ege’den açılan bir kapı olan İzmir’e ne yapılsa azdır. İzmir için ne gerekiyorsa yapılıyor. Başbakanımızın da bu yönde talimatı var" diye konuştu.

'BURADA SÖZÜNÜ VERİYORUM'

İzmir’de tüm kurumların uyum içinde çalıştığını da kaydeden Eroğlu, "Bakanlık açısından 2012 yılını İzmir yatırımlarda hamle yılı ilan ediyoruz. İzmir’in plakasından daha çok sayıda buraya gölet ve sulama yapacağız. Burada bunun sözünü veriyorum" dedi.

İzmir’in ABD merkezli düşünce kuruluşu tarafından ekonomisi en hızlı büyüyen 4’üncü metropol olmasını da değerlendiren Eroğlu, "Hükümetimizin İzmir’e verdiği desteğin tabii neticesidir. Burada açılış esnasında bir takım müjdeler söyleyeceğim ama şunu ifade edeyim: Bir bakan bir yere gidiyorsa mutlaka heybesi dolu olarak gider. Bugün de biz buraya heybemiz dolu olarak geldik. Her gelişte bir müjdeyle, eserle geliyoruz. Bunlar küçük eser değil dev eserler" dedi.

'SULANMADIK OVA KALMAYACAK'

İzmir’e kendi dönemlerinde Bakanlık olarak 1.5 milyar liralık yatırım yapıldığını kaydeden Eroğlu, temeli atılacak yatırımlardan ilkinin 2 metre çapında ve 64 kilometre uzunluğundaki isale hattı olduğunu ve 174 milyon liraya mal olacağını, ikinci yatırımın ise 91 milyon liraya mal olacak Kınık Sulama Tesisi olduğunu ve son yatırımın ise 7 milyon liraya yapılacak Güzelhisar Sulaması olduğunu dile getirdi. Eroğlu, "Yani yaklaşık 300 milyon TL’Lik bir yatırımı bir defada temelini atacağız. Küçük Menderes Havzası'nda hükümetimize kadar bir kuruşluk yatırım yapılmamıştı. Adeta unutulmuştu. Küçük Menderes Havzası'nı ilk defa biz hatırladık. Beydağ Barajı'nı hızla bitirdik. Arkasından Burgaz, Zeytinova barajının temelini attık, açılış tarihi belli. Bademli Sulaması'nın, Ödemiş, Aktaş barajının temelini attık. 5-6 dev yatırım bizim zamanımızda gelecek, Küçük Menderes’te sulanmadık ova kalmayacak" diye konuştu.

ANKARA-İZMİR ARASI 2.5 SAATE İNECEK

Yortanlı ve Çaltıkoru barajlarının açılışı için ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’e geleceğini dile getiren Eroğlu, İzmir’in en büyük problemlerinden biri olan içme suyu konusunda da önemli adımlar attıklarına dikkat çekti. Eroğlu, "İzmir’i susuz bırakmak asla doğru değildir; ne gerekiyorsa sulama, dere ıslahları konusunda her şeyi yapacağız" dedi.

Bakan Veysel Eroğlu ayrıca, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın da kente büyük yatırımları olduğunu hatırlatarak, "Bakan’dan önce müjdeyi ben vereyim. Ankara- Eskişehir- İzmir hızlı tren projeleri tamamlanıyor. 1'inci etap ihalesi tamamlandı. Artık Ankara da İzmir’e yaklaşacak, süre 2.5 saate inecek" diye konuştu.



BT(İÖ/CK)