Çanakkale’den helikopterle Yalova Atatürk Stadyumu’na iniş yapan Bakan Eroğlu’nu Yalova Valisi Esengül Civelek, Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Ak Parti Yalova İl Başkanı Mazhar Aydın,  Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Çelik karşıladı. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Ak Parti Yalova 4'ncü Olağan İl Kongresi’ne katılan Bakan Eroğlu burada partililer tarafından alkışlarla karşılandı. Salondakileri selamlayan ve Başbakan Erdoğan’ın selamlarını ileten Bakan Eroğlu, Türkiye’nin ağaçlandırma hedeflerinden bahsetti.

Ormanların arttırılması için seferberlik başlattıklarını belirten Bakan Eroğlu, “Şu ana kadar bir barajı bitirenler övüne övüne bitiremediler. Ama biz 9 yılda tam 206 baraj inşaa ettik. Ayrıca 11 milyon dekarlık alanı sulamaya açtık. Biz sanıyorduk ki sadece İstanbul susuz. Oysa Kars'tan Edirne'ye kadar illerin çoğu susuz. Başbakanımız 'İstanbul'un su sorununu çözdüğün gibi buraların da susuzluk sorununa çözüm bul' talimatı verdi bana. Allaha şükür Türkiye’de suyu olmayan 49 şehre su götürdük. Türkiye'de İstanbul hariç her 2 kişiden birisi bizim götürdüğümüz suyu kullanıyor. 9 yılda 70-80 yıllık iş yaptık. Ormanlarımızı görüyorsunuz. Muazzam bir seferberlik yaptık. Başbakanımızın talimatı ile ormanlarımızı çoğaltmak için seferberlik başlattık. 1 Ocak 2008 tarihinde biz bu seferberliği başlattık. 2012 yılı sonuna kadar 5 yılda Belçika'ya yakın bir alanı ağaçlandıracağız diye söz verdik. Şu anda hedefimizden ilerideyiz, 2 milyon hektarlık alanda ağaçlandırma yaptık. Bu yıl sonuna kadar ise 2 milyon 400 bin hektarlık alanda ağaçlandırma yapılmasını hedefliyoruz” dedi.

Yalova için müjdeler de veren Bakan Eroğlu 2 baraj ve 3 gölet için yapım ihalesinin başlatıldığını belirterek, “Altınova Projesi diye bir proje hazırlıyoruz. Bu müjdeyi de vermek istiyorum. Karadere ve Kınalı Barajlarının yapımı için ön inceleme talimatını verdim. Yine 4 bin 300 dekar alanı sulayacak olan Yalova Ortaburun Göleti'nin yapım ihalesini başlattık. Projenin temellerini de burada hep birlikte atacağız. Armutlu'da Yumrudere Göleti ve Safdere Göleti'nin de yapım ihalesini başlattık. Dolayısıyla Yalova’ya 2 baraj ve 3 sulama göleti yapacağız. 3 adet göletin yapımı için de incelemeler başlattık. Eğer şartlar tutuyorsa ve uygunsa onları da Yalova’ya kazandıracağız” diye konuştu. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, salondaki konuşmasını tamamladıktan sonra Yalova Valiliği’ne geçti. Buradaki ziyaret basına kapalı gerçekleşti. 



SG (RT)