Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü'nde basın toplantısı yapan Hasan Türkyılmaz, CHP'li Özcan'ın kendisine ilişkin ifadeler kullandığını söyledi. Türkyılmaz, Özcan'ın konuşması sırasında, "Sakarya'da görev yapan bu insan, Bolu'da 'Fukara Hasan' olarak bilinir. Usulsüz şekilde bir menfaat kanaat elde etmiş olarak bu adamı terfi ettiniz, bölge müdürü yaptınız yakında genel müdürlük boşalıyor, genel müdür yapacaksınız, sakın yapmayın ha! Türkiye'yi mahfedersiniz' dediğini anlattı. Bölge Müdürü Türkyılmaz, milletvekili olmadığı için aynı kürsüden yanıt verecek durumda olmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Bolu'da uzun yıllar çalıştım. Tanju Özcan'ı tanırım. Kendisi avukattır. Bizim zamanımızda ben işletme müdürüyken o da CHP'de merkez İlçe başkanıydı. Bizimle Bolu'dayken kendisinin bulunmuş olduğu siyasi zihniyet ve onun sivil uzantıları yaklaşık 1 yıla yakın basın ve isimsiz dilekçeler üzerinde mücadele ettiler. Şunu aklı selim olarak onlara tavsiye ediyorum; Gücü varsa bunları siyasi rakipleriyle yapmaları daha aklıllıca olacağını, daha halk nezinde makul olacağını tavsiye ediyorum. Çünkü; bir bürokratın Meclis'e girip kendisiyle alakalı itam iftiralara cevap verme hakkının olmadığını 75 milyon insan biliyor. Sayın vekilimiz milletten almış olduğu vekalet yetkisini malesef adil kullanmamıştır." 

Türkyılmaz kendisinin siyaset yapmadığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Ben siyaset yapmıyorum siyasilerin benimle derdinin olmaması gerekir. Tanju Özcan'ın beni tanımayan Sakarya Kamuoyunu benim hakkımda olumsuz kanaat oluşturacak bir açıklamayla Türkiye gündemine taşımasını kınıyorum."

Türkyılmaz, CHP'li Milletvekili Tanju Özcan hakkında tazminat davası açılması için avukatına talimat verdiğini söyledi. Ancak, tazminat davasının miktarı ile ilgili bilgi vermedi.



ZT(MB/İD)