Bursa Emniyeti Organize Suçlar ve Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün geçen pazartesi günü başlattığı ve aralarında Belediye Başkanı İsmail Tartar, Belediye Başkan Yardımcısı Edibe Sema Güler ve belediye birim müdürlerinin yanı sıra temizlik şirketi elemanlarının da yer aldığı 16 kişinin savcılık ve mahkemedeki sorgusu dün başlayıp bugün sabah saatlerine kadar sürdü. Soruşturmayı sürdüren savcının gece yarısına kadar yaptığı sorgunun ardından Belediye Başkanı İsmail Tartar’ın da aralarında bulunduğu zanlılar nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Saat 06.00’ya kadar süren mahkeme sonrasında Başkan İsmail Tartar’ın da aralarında bulunduğu 11 kişi serbest bırakılırken; Belediye Temizlik İşleri Müdürü Eyüp Gedik, Hesap İşleri Müdürü Metin Türk, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Fevzi Çavuş ile Belediyenin temizlik işlerini yürüten Elbir Temizlik şirketi sahiplerinden Ahmet Kahraman ve bu yıl başında yapılan temizlik ihalesine katılan İstanbullu bir firmanın yetkilisi Murat Uran tutuklandı. Tutuklanan 5 kişi sabah 08.00 sıralarında Orhangazi adliyesinden çıkarılarak Bursa E tipi cezaevine götürüldü.

Başkan Tartar’ın tahliye kararı adliye önünde toplanan ve sabaha kadar ayrılmayan yakınları ve belediye çalışanları tarafından sevinçle karşılandı. Sabah 06.30 sıralarında adliyeden çıkarılan Belediye Başkanı Tartar alkışlar arasında özel bir araçla adliyeden ayrıldı. Başkan Tartar’ın adliye çıkışı yorgun olduğu gözlendi.