Bursa Organize Suçlar ve Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü soruşturma kapsamında geçen pazartesi günü aralarında belediye başkanı İsmail Tartar’ın da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Belediye Temizlik İşleri Müdürü Eyüp Gedik, Hesap İşleri Müdürü Metin Türk, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Fevzi Çavuş ile Belediyenin temizlik işlerini yürüten Elbir Temizlik Şirketi sahiplerinden Ahmet Kahraman ve bu yıl başında yapılan temizlik ihalesine katılan İstanbul firmasının yetkilisi Murat Uran tutuklandı. Belediye Başkanı İsmail Tartar ve 10 kişi ise serbest bırakıldı.

Serbest kalmasının ardından makamında basın toplantısı düzenleyen İsmail Tartar, iddialarla ilgili kendisinin direkt bir ilişkisinin bulunmadığını söyledi. Ülkede sürecin böyle işlediğini anlatan Tartar, gözaltında tutulması ve adliyeye getiriliş sürecinde polislerin ve adliye çalışanlarının kendisine nazik ve meslek etik kuralları içersinde davrandıklarını açıkladı.

"OLAYIN BELEDİYE İLE DİREKT İLİŞKİSİ YOK"

Tutuklanan memurların da bir an evvel serbest kalmasını ümit ettiğini söyleyen Tartar, Orhangazi’nin büyük bir ilçe olduğunu, bu nedenle de bazen gözden kaçabilen şeylerin olabileceğini ifade etti. Kimsenin bulanık suda balık avlamaya çalışmaması gerektiğinin kaydeden İsmail Tartar, “Olayın belediye ile direkt olarak bir ilişkisi yok. Şirket sahipleri ve yetkilileri ile birlikte belediyeden bazı memurlar ve müdürler gözaltına alındı. Kurumun başkanı ben olmam sebebiyle benimde ifademe başvuruldu. Dün sabah itibariyle serbest bırakıldım. Arkadaşlarımda bundan sonra daha özenli çalışacaklarına eminim. Kasti bir yanlışlık yapıldığını düşünmüyorum. Ancak zaman zaman böyle büyük ilçelerde gözden kaçan hatalar olabiliyor. Tutuklu arkadaşlarında bir an evvel serbest bırakılmalarını ümit ediyorum. Görevimizin başındayız. Belediyede her hizmet yine kanunlar çerçevesinde devam edecektir. Gece boyunca bizi yalnız bırakmayan tüm mesai arkadaşlarıma, Orhangazili hemşerilerime teşekkür ederim. Orhangazi halkının bizlere güveninde şüphesi olmasın’ dedi.

TUTUKLANAN YÖNETİCİLERİN YERİNE VEKALETEN ATAMA

Tartar, tutuklu yargılanan daire müdürlerinin yerine vekaleten görev alacak memurların isimlerini değerlendirildiğini ve buna göre, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne Erkan İnce, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne Yavuz İkizmen, Mali İşler Müdürlüğü’ne ise Nazan Canıtez’in vekaleten atandığını açıkladı.



HB(FK/AK)