Birgit şunları söyledi:


“ Mahkeme, bu davada tutuklanmış olan meslektaşlarımızdan 4'ünün bir yılı aşkın tutukluluk süresinden sonra ve son savunma aşamasına gelindiği bir sırada tahliye edilmesine karar vermiştir.


Karar önemlidir ve bizler için sevindiricidir. 'Özel Yetkili' 16. Ağır Ceza Mahkemesinin dünkü kararında hem uzun süren tutukluluk halinin, hem de tutuklama nedeninin değişmiş olmasının göz önüne alındığından söz edilmiştir.


Biz başından beri arkadaşlarımızın Oda Tv adlı internet sitesinde gazetecilik faaliyetini sürdürdüklerini söylüyorduk. Davayı açarak arkadaşlarımızı tutuklu olarak yargılatanlar ise, onların bir terör örgütünün isteği doğrultusunda bu çalışmaları yaptıkları görüşünü ısrarla savunuyorlardı.


Dünkü ara kararıyla Sayın Mahkeme, anladığımız kadarıyla salıverdiği meslektaşlarımıza isnat edilen suçun mahiyetinin değişmiş olduğunu kabul ederek kendilerinin terör örgütü ile bağlantılı olmadığı görüşüne ağırlık vermiştir.


Bugün özellikle KCK, Ergenekon ve diğer yasadışı örgütsel faaliyetlere bir biçimde katıldıkları iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan 101 meslektaşımız için de yargının aynı duyarlığı göstermesini; Yürütme erkinin de gazeteciler için bir 'peşin infaz'a dönüşen uzun tutukluluk sürelerini yeniden düzenleyen bir yasa tasarısını, ivedilikle TBMM'ye göndermesini bekliyoruz.


Şiddet ve saldırıya yer vermeden ifade özgürlüğü altında düşüncenin her türlüsünün açıklandığı bir Türkiye” Gazetecilere Özgürlük Platformu”nun çatısı altında toplanmış olan meslek örgütlerinin ortak özlemidir.




 


İPEKÇİ'YE ÇAĞRI


Bu arada çalıştığı iş yerindeki yetkili sendikanın değiştirilmesi için Hükümetin yaptığı zorlamalar karşısında açlık grevi yapan TGS Başkanı meslektaşımız Ercan İpekçi’nin eyleminde Platform üyesi örgütler olarak kendisine destek olmakla birlikte bir çağrımızı da duyurmak istiyorum.


Sayın İpekçi eylemini kamuoyuna duyurmuştur. Bu eylemi kasten görmeyen işitmeyen ve konuşmayan zalim muktedirler dışında herkes bu haklı eylemin gerekçelerini gayet iyi öğrenmiş ve süreci idrak etmiştir. O zalimler ise bugün değilse bile, bir gün elbet bu yaptıklarıyla yüzleşmek zorunda kalacaklardır.


Bu nedenle, TGS Başkanı Sevgili Ercan İpekçi, Meslektaşları ve kendisini seven dostları için bu açlık grevini yeterli bulmalı ve sendikacılık çalışmaları için gerekli gücü yitirmemek için doğal yaşamına bir an önce dönmelidir.”