Orgeneral Özel ile Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu eşleriyle birlikte, evli ve 2 çocuk babası şehit Başçavuş Salih Helvacı'nın Eryamanlar'daki evine giderek ailesini başsağlığı diledi.

Şehit haberinin ardından evinin bulunduğu sitenin bahçesine Etimesgut Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Baba Nuh Helvacı ve aile bireyleri kurulan çadırda taziyeleri kabul etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ile birlikte Helvacı ailesine taziyelerini iletti. Yaklaşık yarım saat şehit evinde kalan Genelkurmay Başkanı Özel, gazetecilerin "Duygularınızı alabilir miyiz?" sorusuna, "Başımız sağolsun. Söyleyecek başka bir şey yok" cevabını verdi.

Orgeneral Özel ve komutanlar ardından şehit Binbaşı Serkan Doğan'ın Çankaya Namık Kemal Mahallesi Devlet Lojmanları'ndaki evine geldi. Orgeneral Özel ve beraberindekiler, burada Şehit Binbaşı Serkan Doğan'ın eşi Emel, 10 yaşındaki kızı Umay, annesi Sevinç, kardeşi Ceyhun Doğan'la görüşerek, başsağlığı diledi.

Orgeneral Necdet Özel ile kuvvet komutanları, daha sonra Şehit Yüzbaşı İlker Aydın'ın evini ziyaret etti. Şehit Yüzbaşı Aydın'ın Batıkent Selkumu Sitesi'ndeki evine gelen Orgeneral Özel ve beraberindekiler, burada şehit eşi Güldeste ve babası Nebi Aydın ile görüşerek başsağlığı diledi, taziyelerini iletti.

Şehit Yüzbaşı Aydın'ın babası Nebi Aydın, oğlunun 6 ay 10 gündür Afganistan'da olduğunu anlatarak, "Oğlum aslında ayın 11'inde Ankara'da olacaktı" dedi. Şehit Yüzbaşı'nın en son kardeşiyle görüştüğü sohbeti anlatan baba Nebi Aydın, Yüzbaşı İlker Aydın'ın son görüşmelerinde iyi, neşeli olduğunu söyledi.  Bu arada şehit yakınları ile komşuları balkonları ile pencerelerine Türk bayrağı astı.


 ÜK(ÜK/AAA)