Geçen 26 Ağustos günü, Ali Fuat Cebesoy Mahallesi 9135 Sokak üzerindeki Halil İbrahim Tekin Parkı'nda, iki grup arasında bıçaklı kavga çıktı. Gençler arasındaki kavgayı ayırmak isteyen, bir lokantada garson, 33 yaşındaki Atilla Gülay, boğazından bıçakla yaralandı. İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri, ağır yaralanan Gülay'ı, ambulansla İzmir Eğitm ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Gülay'ı yaralayan 17 yaşındaki D.K. polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan D.K. ertesi gün sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

10 GÜN YAŞAM SAVAŞI VERDİ

Uzun bir süre önce eşinden boşandığı, 13 yaşında bir kızı olduğu belirtilen Atilla Gülay, 10 gün yoğun Bakım Servisi'nde müşahede altına altında tutulurken beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümü üzerine doktorlar, Gülay'ın ailesi ile organ bağışı konusunda görüşme yaptı. Ev kadını annesi Aynur Gülay ile aile fertlerinin ortak kararı üzerine, organ bağışında bulunuldu. İzmir Organ Nakil Merkezi'ne konuyla ilgili bilgi verildi. Yapılan kontrollerin ardından Gülay'ın alınması beklenen organları kalp, iki böbrek, akciğer, karaciğer ve korneaların uygun hastalara nakledileceği belirtildi.

EŞİNİ BÖBREK YETMEZLİĞİNDEN KAYBETTİ

Eşini 1996 yılında 42 yaşında iken böbrek yetmezliği sonucu kaybettiğini belirten Gülay'ın annesi Aynur Gülay, şöyle dedi:

"Benim canım yandı, başkalarının da canı yanmasın. Bu yüzden bağışta bulundum. Hiçbir beklentim yok. Organların nakil olduğu kişilerle de tanışmak isterim. Oğlumun organlarının başkalarında yaşaması benim için huzur olur. İnsanların hayatta iken organlarını bağışlamalarını isterim. Bende organlarınımı bağışlayacağım."



KÖ(İÖ/İD)